Bitcoin analyse

Copy trading revolutionaliseren door middel van DeFi

Toen Satoshi in 2009 het eerste gedistribueerde grootboek creëerde, verwachtten maar weinigen dat dit zou leiden tot een van de grootste financiële markten. Meer dan een decennium later bestaan ​​er duizenden munten en tokens die verschillende blockchain-ecosystemen voeden. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency overtrof dit jaar voor het eerst $2 biljoen, en de handelsvolumes op beurzen blijven stijgen.

Het enorme aantal cryptocurrencies en beurzen dat momenteel beschikbaar is, maakt de handel zeer lucratief en toegankelijk. Handelaren in cryptovaluta kunnen profiteren van hun volatiliteit om winst te maken. In de loop der jaren hebben handelsplatformen geavanceerde handelsinstrumenten en nieuwe financiële instrumenten geïntroduceerd om de opties verder uit te breiden.

De handel in derivaten begon op de markt voor cryptocurrency met de lancering van Bitcoin-futures in 2017. Handelaren konden profiteren van prijsspeculaties door op een later tijdstip overeen te komen om Bitcoin tegen een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Het succes van Bitcoin-futures leidde tot de introductie van Ether-futures, die dit jaar debuteerden op de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Het explosieve handelsvolume dat op cryptovaluta-derivatenplatforms werd geregistreerd, heeft een nieuwe fase in de ontwikkeling van digitale valuta’s ontgrendeld. Het is niet langer de vraag hoe lang cryptocurrencies zullen bestaan, maar hoe snel ze volwassen zullen worden. In de zoektocht om dit te bereiken, hebben aanbieders van handelsdiensten geavanceerde handelsinstrumenten en interfaces ontwikkeld om een ​​betere handelservaring te bieden en om verder in te sluiten op meer gevestigde financiële markten.

Hoewel de hype duizenden nieuwe handelaren heeft aangetrokken, hebben er maar een paar een deskundig handelsniveau bereikt. Een van de grootste tegenslagen is de steile leercurve en complexiteit. Dit maakt het voor nieuwe handelaren moeilijk om van de markt te profiteren.

Diabolo ontwikkelt een nieuw handelsecosysteem om deze tekortkomingen aan te pakken. Het handelsecosysteem is een samensmelting van gecentraliseerde financiën, gedecentraliseerde finance en staking-diensten. Het belangrijkste doel is om beginnende handelaren te helpen winst te maken op de markten door te vertrouwen op de expertise van meer ervaren handelaren. Diabolo bereikt dit door middel van copy trading.

Met copy trading kan iedereen de posities kopiëren die door deskundige handelaren zijn ingenomen met het bedrag dat ze in elke transactie willen investeren. Dit fenomeen won aan populariteit onder handelaren die al in 2005 algoritmen kopieerden die waren ontworpen voor geautomatiseerde handel.

Sindsdien hebben brokers copy trading opgenomen als een manier om nieuwe handelaren aan te moedigen. Het werd aanvankelijk populair op de buitenlandse en beursmarkten totdat handelsplatforms zoals eToro copy trading introduceerden in de cryptocurrency-wereld. Door gedecentraliseerde finance te integreren, pioniert Diabolo met een extra dimensie in het verhandelen van copy trading.

Het ecosysteem van sociale handel van Diabolo draait om vijf kerndiensten: Dtrading, Ddextrading, Dcarewallet, Dperformances en Dstacking. De Ddextrading is een gedecentraliseerd handelsplatform voor cryptocurrency. Het is een van de eerste praktische pogingen om DeFi kennis te laten maken met copy trading.

De CEO van Diabolo, Julien Onnen, besprak de mogelijkheden van gedecentraliseerde finance bij copy trading:

“Dankzij DeFi worden nieuwe tools voor copy trading ontwikkeld die consistent zijn met gedecentraliseerde finance als aanvulling op de gecentraliseerde copy trading. Onze Ddextrading-service biedt een gedecentraliseerd beursplatform. Deze DEX zal compatibel zijn met de gecentraliseerde handelsdienst, waardoor gedecentraliseerde copy trading mogelijk wordt.”

Het concept van gedecentraliseerde finance vormt de basis van veel innovatieve oplossingen en heeft laten zien hoe we transacties kunnen uitvoeren zonder afhankelijk te zijn van centrale tussenpersonen. Hoe triviaal dit ook mag klinken, DeFi is hard op weg een katalysator te worden voor disruptie in fintech, gezondheidszorg, logistiek, enz. Bij cryptocurrency-handel zal gedecentraliseerde finance de behoefte aan externe makelaars teniet doen, die de kosten verhogen en de efficiëntie verminderen, door het gebruik van smart contracts.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN