Bitcoin

Softwaregigant gaat ook Bitcoin accepteren

Het bekende Amerikaanse software- en analysebedrijf Palantir heeft aangekondigd dat het Bitcoin (BTC) als betaalmethode gaat accepteren. Bovendien overweegt het bedrijf om in de voetsporen van Tesla en MicroStrategy te treden door BTC aan zijn balans toe te voegen. Palantir heeft naar verluidt meer dan $2 miljard aan contanten beschikbaar voor investeringen.

Peter Thiel, de mede-oprichter van PayPal en Palantir, is al lang een voorstander van cryptocurrency. Drie jaar geleden investeerde Thiel in startups die zich concentreerden op cryptocurrency-mining, beurzen en meer. Zo is Thiel ook een investeerder in het bekende softwarebedrijf achter EOS, Block.one.

MicroStrategy was een van de eerste grote bedrijven die Bitcoin als reserve-asset adopteerde en kocht in 2020 en 2021 meerdere miljoenen dollars aan BTC. Tesla betrad de crypto-ruimte in februari en kondigde aan dat het voor $1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht. De autofabrikant verkocht later 10% van zijn cryptovaluta “om de liquiditeit van Bitcoin te bewijzen als alternatief voor het aanhouden van contanten op de balans.”

Zoals te zien is, is de markt flink aan het veranderen. Grote bedrijven zijn langzaam aan het opwarmen voor cryptocurrencies. Wat begon met een golf van kleine underdogs, zoals het Ethereum Hotel in China, is dit jaar in een stroomversnelling terecht gekomen, met grote nieuwe spelers die Bitcoin accepteren.

Terwijl sommige bedrijven weerstand bieden aan verandering vanwege de extra aanwerving en kosten die gepaard gaan met het toevoegen van cryptocurrency-terminals, zijn velen van mening dat er binnenkort een punt zal komen waarop het veel meer gaat kosten om Bitcoin niet als betaalmethode te accepteren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN