pexels-david-mcbee-730552

19% kans dat Ethereum (ETH) dit jaar nog een prijs van $6.000 haalt

De op een na meest waardevolle digitale munt, Ethereum heeft 19% kans om tegen het einde van dit jaar een marktprijs van $6.000 te bereiken. De mogelijkheid dat de Ethereum deze mijlpaal zou bereiken werd gedeeld door het team achter Unfolded. Unfolded is één van de grootste en meest gereputeerde Telegramgroepen die cryptonieuws verzamelen en publiceren.

De groep tweette een grafiek die de verschillende mate van kans aanduidt die de cryptomunt qua marktprijs in de rest van het jaar zou kunnen bereiken. Hoewel er daarnaast geen verdere uitleg werd gegeven, komt de grafiek en nieuws niet als een verrassing. We kregen de voorbije weken verschillende berichten over Ethereum te lezen. Die lopen helemaal in dezelfde lijn als de koersstijging die het grootste smart contract platform het voorbije jaar al neerzette.

VanEck dient aanvraag in voor Ethereum ETF

Op 8 mei kwam VanEck met het nieuws naar buiten dat ze een ETF aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hadden ingediend. VanEck is een globale investeringsfondsbeheerder die het kleine investeerders zonder specifieke expertise mogelijk maakt om te investeren in trackers of fondsen met onderliggende activa zoals Bitcoin of in dit geval Ethereum. VanEck heeft zo al verschillende aanvragen tot Bitcoin ETF’s lopende bij de SEC. Voorlopig is er daar echter nog geen enkele van goedgekeurd. De kans dat een Ethereum ETF eerst goedgekeurd wordt, is waarschijnlijk ook wel klein.

Open interest bereikt nieuwe hoogtes van $10 miljard

Alle nog openstaande Ethereum futures contracten bereikte een eerste keer een totale open interestwaarde van meer dan $10 miljard. Dit volgens info van Skew en Unfolded. Concreet wil dit zeggen dat veel eigenaars van futures contracten hun opties willen openhouden. Ze speculeren dus eerder op een verdere stijging van de marktprijs.

Het aantal ETH op beurzen blijft dalen

Twitteraar @JA_Maartun merkte in een tweet op dat hoewel de prijs van Ethereum de voorbije paar dagen eerder in dezelfde range bleef, het totale aantal ETH dat op de beurzen wordt bijgehouden daalde. Die informatie haalde de twitteraar uit de CryptoQuant on-chain metrics.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN