Mastercard

Mastercard onderzoek: 40% van de ondervraagden kiezen voor cryptocurrencies

Het is veilig om te zeggen dat de COVID-19-pandemie het dagelijks leven heeft veranderd. Behalve dat het de gezondheid van mensen ernstig schaadde, heeft de pandemie ook een enorme invloed gehad op de economie. Als gevolg hiervan heeft het de kijk van mensen op financiën enorm veranderd en dit is ook terug te zien in de cryptocurrency-markt.

Een recent onderzoek van betalingsgigant Mastercard, dat onder meer dan 15.000 mensen werd uitgevoerd, liet precies zien hoeveel invloed het heeft gehad op de financiële dienstverleningd. Het bedrijf schreef dat “consumenten hun bestedingspatroon hebben aangepast om contactloos te betalen en online winkelen te omarmen.”

Bovendien gaven de resultaten aan dat 93% zal overwegen om ten minste één opkomende betaalmethode te gebruiken, zoals cryptocurrencies, biometrie, contactloos of via een QR-code. Van dat percentage zei 40% dat ze voor digitale activa zouden kiezen. Enigszins verwacht, stonden de jongere generaties het meest open voor virtuele activa. Het rapport gaf het volgende aan:

“Millennials wereldwijd en die in het Midden-Oosten en Afrika zijn vooral betrokken bij het gesprek over cryptocurrencies, waarbij meer dan de helft (67%) aangaven dat ze meer openstaan ​​voor het gebruik van cryptocurrency dan een jaar geleden. Bovendien is 77% van de millennials geïnteresseerd in meer informatie over cryptocurrencies, terwijl 75% het ermee eens is dat ze cryptocurrency zouden gebruiken als ze het beter zouden begrijpen.”

ProBit

Hoewel het onderzoek van Mastercard aangaf dat Bitcoin (BTC) de meest populaire en begrepen cryptocurrency is, beweerde het dat gebruikers ook meer vertrouwd raken met sommige van de altcoins.

Om in te spelen op de eisen van klanten, heeft de betalingsgigant sinds het begin van het jaar verschillende cryptocurrency-gerelateerde initiatieven aangekondigd. Zoals wij in februari al aangaven op onze site, heeft het bedrijf plannen om later in 2021 ondersteuning mogelijk te maken voor een select aantal cryptocurrencies. Deze beslissing volgde op een soortgelijke beslissing van Visa een paar weken eerder.

Rivaliserend bedrijf Visa kondigde aan dat het binnenkort cryptocurrency-betalingen bij Amerikaanse bankinstellingen zou toestaan. Bovendien herhaalde de CEO en voorzitter Al Kelly tijdens de Q1-vergadering de toewijding van het bedrijf aan cryptobetalingen, inclusief de aanstaande release van een Visa-kaart ter ondersteuning van USDC-betalingen op het Ethereum-netwerk.

Visa kondigde tevens een test van een nieuw systeem aan, die banken in staat zal te stellen cryptofuncties naadloos te integreren in hun bestaande systeem. De banken kunnen, met behulp van de crypto-API’s van Visa, hun klanten een aantal cryptocurrency-services aanbieden, waaronder het kopen, verhandelen en bewaren van Bitcoin (BTC).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN