Dogecoin Elon Musk

Dogecoin kan de reputatie van de crypto-industrie vernietigen, aldus Charles Hoskinson

Jullie hebben ongetwijfeld de enorme stijging van Dogecoin (DOGE) meegekregen. Hoewel dit natuurlijk erg positief is voor de investeerders van de meme-cryptocurrency, zijn er toch groeiende zorgen over het lange termijn effect voor de gehele cryptocurrency-markt.

Zo gaf de oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, in een recente video aan dat DOGE niet duurzaam is en waarschijnlijk zal resulteren in een systemische, catastrofale mislukking die miljoenen investeerders grote verliezen zal opleveren. Hij gelooft dat een dergelijke gebeurtenis “de reputatie van de crypto-industrie kan vernietigen” en zelfs kan leiden tot strengere regelgeving.

De directeur van Input Output Hong Kong (IOHK), het bedrijf dat werkt aan de ontwikkeling van Cardano, gaf ook aan dat de oorzaak van het probleem is dat mensen Dogecoin niet kopen vanwege het nut ervan, maar vanwege FOMO. Hij zei het volgende:

“Als iemand DOGE koopt, als je naar het commentaar van de gemeenschap kijkt, is 99%: ‘We gaan rijk worden.’ De enige manier waarop u rijk wordt met DOGE is als u uw Dogecoin neemt en deze aan iemand anders verkoopt. Maar je moet je afvragen; waarom die andere persoon het zou kopen van je? Kopen ze dat omdat ze het ergens voor willen gebruiken? Of kopen ze dat omdat ze een 10x willen krijgen?

Als die mentaliteit aanhoudt, zijn er maar een beperkt aantal verdubbelingen die je kunt hebben voordat het niet meer gebeurt en dan ontstaat er een paniekverkoop.”

ProBit

Hoskinson wees verder op de hoge concentratie van rijkdom als een ander potentieel probleem voor investeerders:

“En als je kijkt naar de verdeling van de munt, dan is meer dan 90% van de munten in handen van minder dan 1% van de deelnemers, dus op elk moment kan er een trapsgewijze mislukking optreden, en de mensen die verkopen zitten altijd in de geld, dus of ze DOGE nu verkopen voor $0,60 of $0,01, ze maken een enorme winst, en dat is een heel slechte situatie om in te zitten.

Dus catastrofale mislukking is hier de meest waarschijnlijke uitkomst, aangezien mensen met enorm onrealistische verwachtingen en zeer beperkte ervaring met investeren deze activa verwerven, en als de mislukking zich voordoet, zal hun mening over de hele branche hetzelfde zijn als die van Bill Maher, hetzelfde als veel mensen in de mainstream, zoals Charlie Munger “

Dogecoin staat op het moment van schrijven op een koers van ongeveer $0,64 en is volgens gegevens met maar liefst met 94% gestegen in de afgelopen week. Tevens is het momenteel de op drie na grootste cryptocurrency, met een marktkapitalisatie van $83 miljard.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN