Bitcoin nieuws

Noorse minister van Klimaat en Milieu bezit Bitcoin

De Noorse minister van Klimaat en Milieu, Sveinung Rotevatn, heeft in een recent interview bekendgemaakt dat hij in het bezit is van Bitcoin (BTC). Sveinung Rotevatn merkte tijdens het interview op dat Bitcoin een goede waarde-opslag is en beschreef BTC zelfs als opwindend. Hij zei het volgende:

”Wat Bitcoin zo opwindend zou kunnen maken, is dat het een aantal van dezelfde eigenschappen heeft. Je kunt niet opeens ergens een ton Bitcoin ontdekken, waardoor je een land enorme reserves krijgt. Het is gelijkmatig verdeeld, het groeit langzaam maar gestaag en heeft een eindige voorraad. Daarom is het theoretisch gezien zeer geschikt als opslag van waarde.”

ProBit

Sveinung Rotevatn sprak verder ook over de relatie tussen BTC en de milieu-uitdagingen. In de afgelopen jaren hebben onderzoekers gezegd dat Bitcoin mining slecht is voor het milieu, omdat BTC miners veel energie verbruiken. De Noorse Minister sprak hierover in het interview en verwees bijvoorbeeld naar de uitspraken van sommige onderzoekers, die beweerden dat het Bitcoin netwerk evenveel elektriciteit zou verbruiken als de staat Texas.

Hij herinnerde eraan dat het grootste deel van de verbruikte energie afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen. Bovendien zou volgens de Noorse minister het minen van goud en het huidige banksysteem veel meer elektriciteit kosten dan Bitcoin mining. Rotevatn merkte nog het volgende op:

“Noorwegen is één van de milieuvriendelijkste landen, aangezien het land zich voornamelijk richt op het gebruik van hernieuwbare energie.”

Bekijk een stukje van het interview hieronder:

Een andere beroemde Noor die in Bitcoin investeerde

Er lijkt steeds meer nieuws te komen over bekende Noren die in het bezit zijn van Bitcoin. Zoals CryptoBenelux in maart meldde, kocht de Noorse zakenman en miljardair Øystein Stray Spetalen een flink bedrag aan Bitcoin. Wat best als een verrassing kwam, aangezien hij zich eerder negatief uitsprak over BTC en zei dat het een onzin valuta is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN