Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers laat tekenen van zwakte zien

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers lijkt op het eerste oog nog in ‘full bull mode’, maar de lokale prijsactie laat een teken van zwakte zien en geeft een duidelijk signaal om voorzichtig te worden. In de Bitcoin koersupdate van vandaag laat ik aan de hand van de theorie van marktstructuren zien waarom wij voorzichtig worden.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Daggrafiek Bitcoin koers

Zoals gezegd, op het eerste oog lijkt er nog vrij weinig aan de hand. Sinds de recente daling naar $46.800 hebben we weer een prima stijging gezien richting de $58.900. Op het moment van schrijven bewegen we rond de $57.200. De reden dat wij de koers momenteel nauwlettend in de gaten houden, in verband met al onze lopende posities, is vanwege het feit dat we na het zetten van een nieuwe high een lower low hebben neergezet.

Volgens de theorie van marktstructuren mag je na het zetten van een lower low uitgaan van een lower high. En dat zou ergens rond de huidige regionen of iets hoger kunnen zijn. Dit zou kunnen betekenen dat we mogelijk enkele weken of zelfs langer een trend omlaag gaan inzetten richting lagere prijsgebieden. Dit betekent overigens niet dat wij niet meer bullish zijn op Bitcoin, want in onze ogen is deze bullmarkt nog lang niet voorbij. Een diepere correctie zou niet geheel onlogisch zijn, dus weinig reden tot paniek. Wel iets om dus goed in je achterhoofd te houden!

Bron: TradingView
ProBit

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek is goed te zien dat de Bitcoin koers een key prijsgebied in de markt nadert, namelijk de range high op $60.141. Wij achten de kans groot dat we dat nog gaan opzoeken en vanaf daar gaat het dus heel interessant worden. Want óf we wijzen daar hard af en gaan een flinke stap terug doen (wij gaan daar een kleine short openen) óf we breken toch uit omhoog (we zitten natuurlijk nog altijd in een bullmarkt, dus niks is onmogelijk) en we gaan wellicht kijken of we een long kunnen openen op de retest van de range high op $60.141. Mochten we de range high met succes flippen is de kans op een nieuwe all-time high en veel hogere prijzen zeer reëel.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, wij houden rekening met de verschillende scenario’s en hebben een plan klaarliggen om erop te anticiperen. Voor nu is het vooral geduldig afwachten en zo lang de Bitcoin koers relatief rustig blijft leggen wij de focus op altcoins.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN