Bitcoin halving

S&P Dow Jones lanceert Bitcoin en Ethereum indexen

S&P Dow Jones Indices heeft de lancering aangekondigd van zijn eerste cryptocurrency-indexen, waaronder Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Deze indexen zullen worden gekoppeld aan de prestaties van Bitcoin en Ethereum zonder dat beleggers zelf crypto hoeven aan te houden. Dit opent de deuren voor institutionele investeringen of beleggers die liever op traditionele beurzen handelen.

Deze nieuwe stap laat zien hoe volwassen het ecosysteem van digitale valuta is geworden. Het primaire doel is het meten van de prestaties van digitale valuta’s die wereldwijd op beurzen worden vermeld en om transparantie te brengen in de opkomende markt voor cryptocurrency.

S&P zal de prijs- en referentiegegevens van Lukka, Inc. verstrekken, een in New York gevestigde gegevensprovider die wordt gebruikt door meer dan 160 actieve cryptofondsen en wordt ondersteund door S&P Global zelf. Zij zullen verantwoordelijk zijn voor het verstrekken van een betrouwbare gegevensbron voor deze indexen.

De nieuw geïntroduceerde indexen omvatten op Bitcoin gebaseerde S&P Bitcoin Index (SPBTC) en Ether-gebaseerde S&P Ethereum Index (SPETH), die de prestaties van BTC en ETH volgen. De S&P Cryptocurrency MegaCap Index (SPCMC), is ontworpen om de prestaties van BTC en ETH te volgen op basis van marktkapitalisatie. Alle drie de indexen zijn direct beschikbaar op de website van S&P.

Het nieuws van de introductie van de S&P Cryptocurrency Index Series komt te midden van hernieuwd optimisme op de cryptomarkten, waarbij de Ethereum koers dinsdag geen moeite had met de $3.000 barrière en in een raptempo doorsteeg boven de $3.400

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN