BitGo Nieuws

Galaxy Digital neemt BitGo over voor ongeveer $1,2 miljard

Galaxy Digital Holdings, de crypto-investeringsfirma opgericht door Wall Street-veteraan Mike Novogratz, is van plan om een grote overname te doen in de cryptocurrency-markt. In een recente ontwikkeling kondigde het bedrijf de overname aan van ‘s werelds toonaangevende crypto-bewaarder BitGo. Volgens Galaxy Digital zal deze overname het bedrijf dichterbij zijn doel brengen om een ​​full-stack crypto-oplossingsprovider voor institutionele spelers te worden.

BitGo is namelijk de eerste gereguleerde bewaarder en werd in 2013 opgericht. Tegenwoordig beheert het meer dan $40 miljard aan crypto-activa en bedient het meer dan 150 wereldwijde beurzen en 400 institutionele klanten. Het ondersteunt ook de bewaring van meer dan 400 cryptocurrencies en biedt zijn klanten de beste verzekeringsbescherming op de markt.

De oprichter en CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, zei het volgende over deze stap:

“De overname van BitGo maakt Galaxy Digital tot een one-stop-shop voor instellingen en versnelt aanzienlijk onze missie om ecosystemen voor digitale activa en blockchain-technologie te institutionaliseren.

De kracht van de technologie, oplossingen en mensen die we zullen hebben als resultaat van deze overname, zal unieke waarde voor onze klanten ontgrendelen en langetermijngroei voor ons gecombineerde bedrijf stimuleren. We zijn verheugd Mike Belshe en het getalenteerde BitGo-team te verwelkomen bij Galaxy Digital.”

ProBit

De overname van $1,2 miljard

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst is dit een mix van contant geld en aandelen. Gebaseerd op de aandelenkoers van Galaxy Digital (TSE: GLXY) op dinsdag 4 mei, werd de overname geschat op ongeveer $1,2 miljard. Galaxy Digital zal ook een deel van de deal, ofwel $265 miljoen in contanten, uit zijn balans financieren.

Bovendien krijgen BitGo-aandeelhouders ook incrementele shares van de gewone aandelen van Galaxy Digital in ruil voor netto digitale activa. Deze aandeelhouders zullen bijna 10% van Galaxy Digital bezitten. BitGo CEO en oprichter, Mike Belshe, zei het volgende:

“Aansluiten bij Galaxy Digital betekent een opwindend nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf, aangezien onze huidige klanten toegang krijgen tot een brede reeks financiële oplossingen. We zullen nu in staat zijn om onze best-in-class digitale asset-infrastructuurcapaciteiten aan te bieden aan aanzienlijk meer zakelijke, institutionele en vermogende investeerders.”

De raad van bestuur van beide bedrijven heeft de transactie goedgekeurd en deze zal tegen eind 2021 worden afgerond.

Met deze overname heeft Galaxy Digital grote andere bedrijven afgetroefd die achter het bedrijf aan zaten. Zo werd eerder ook al bekend dat BitGo in gesprek was met de betalingsgigant PayPal voor een potentiële overname. Deze deal ging echter niet door.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN