Bitcoin

Bitcoin is als digitaal goud, aldus Visa CEO

Tijdens de Q2-inkomstenoproep van Visa werden er verschillende plannen voor het komende kwartaal gedeeld. Opvallend is dat het bedrijf interesse toont in het volledig integreren van een cryptocurrency betalingssysteem binnen de huidige infrastructuur. De CEO van Visa, Alfred Kelly, zei tijdens de inkomstenoproep dat het bedrijf Bitcoin als digitaal goud beschouwde. Bovendien verdeelde Alfredy Kelly cryptocurrencies in twee segmenten Bitcoin, stablecoins en CBDC’s. Hij zei:

“Er zijn twee marktsegmenten zoals wij die zien. Een daarvan is Bitcoin, het soort activa dat voornamelijk in handen is van mensen. We beschouwen ze als het digitale goud … En dan zijn er digitale valuta’s, waaronder CBDC’s en stablecoins.”

Tijdens de inkomstenoproep legde de CEO vijf plannen uit waaraan ze zouden werken om crypto in hun bedrijf op te nemen en die omvatten:

  1. Consumenten in staat stellen crypto te kopen via Visa kaarten
  2. Crypto omzetten in fiat bij 70 miljoen Visa verkopers
  3. Financiële instellingen en fintech-partners in staat stellen crypto aan te bieden
  4. Financiële instellingen toestaan ​​om crypto te verrekenen met stablecoins
  5. Werken met banken op CBDC’s

“Dus onze focus ligt op vijf verschillende kansen die we in deze ruimte zien en ik zou zeggen dat dit een ruimte is waar we op een heel grote manier naar toe leunen en waarvan ik denk dat ze buitengewoon goed gepositioneerd zijn”, zei Kelly tijdens het gesprek.

Ook zou Visa in gesprek zijn met centrale banken over de ontwikkelingen van CBDC’s. Dit kan betekenen dat het betalingsbedrijf een rol zou kunnen spelen in dat proces.

Visa heeft eerder dit jaar laten weten dat het afwikkelingen met cryptocurrencies op zijn netwerk wil toestaan en selecteerde de bekende stablecoin USDC als eerste cryptocurrency die geïmplementeerd zal worden. Wat Visa wellicht heeft getriggerd om cryptocurrencies te integreren, is de explosieve groei die de cryptomarkt in de afgelopen maanden heeft gezien. Eerder deze maand zagen we de marktkapitalisatie van Bitcoin voor het eerst die van Visa en MasterCard samen overtreffen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN