Cryptocurrencies veilige haven

Beleggingsfondsen in Duitsland mogen binnenkort cryptocurrencies aanhouden

In Duitsland treedt op 1 juli een nieuwe wetgeving in werking die beheerders van de meest populaire institutionele beleggingsfondsen – zogenaamde Spezialfondsen – in staat stelt 20% van haar portfolio toe te wijzen aan cryptocurrencies.

De wet is door het federale parlement van Duitsland, de Bondsdag, goedgekeurd en zal binnenkort worden gestempeld door de Federale Raad van het land. Het geldt zowel voor het bestaande Spezialfonds als voor nieuwe die zijn opgericht door institutionele beleggers zoals financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen.

De maatregel wordt geprezen als een grote stimulans voor de positie van Duitsland als financieel investeringscentrum, en experts zijn van mening dat het de crypto-industrie als geheel zal voeden door de activaklasse verder te legitimeren. Zo zei de Duitse parlementariër Frank Schäffler het volgende tegen Decrypt:

“De toevoeging van crypto-activa in het Spezialfonds is een belangrijke stap voor de acceptatie ervan. Hier gaat de wet de goede kant op en we juichen het uitdrukkelijk toe.”

In hetzelfde artikel reageerde Sven Hildebrandt, CEO van het in Duitsland gevestigde Distributed Ledger Consulting (DLC), ook met aangeven dat “dit verdomd enorm” is. Ongeveer €1,2 biljoen wordt geïnvesteerd in het Spezialfonds, dat vaste investeringsvoorwaarden heeft, en “op dit moment wordt 0% van het geld geïnvesteerd [in cryptocurrencies], omdat ze dit gewoon niet mogen.”

Hij ging verder met aangeven dat in totaal ongeveer 4.000 bestaande investeringsfondsen in aanmerking zullen komen om te investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Nu zullen de fondsen de nieuwste spelers worden op de markt van cryptocurrencies op institutioneel niveau, waardoor haar klanten digitale activa kunnen kopen zonder echte cryptocurrencies aan te schaffen – waardoor de noodzaak om met crypto-beurzen of digitale portefeuilles om te gaan, wordt omzeild.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN