Dogecoin koers

Dogecoin krijgt flinke boost door tweet van Elon Musk

Dogecoin (DOGE), de bekende meme-cryptocurrency, heeft vandaag weer een flinke boost gekregen door een tweet van de CEO van Tesla Motors en SpaceX, Elon Musk. De munt steeg vandaag met 20% van $0,281 naar $0,343 binnen een uur na de tweet van Elon Musk. Musk, die berucht is omdat hij van tijd tot tijd Dogecoin ‘promoot’, ondanks dat hij een grote houder van Bitcoin (BTC) is.

In dit geval gebruikte hij een woordspeling van de Godfather om zijn aankomende SNL-optreden te promoten, die op 8 mei uitgezonden zal gaan worden. Hij tweette het volgende:

De prijs begon kort na deze tweet te stijgen en wordt momenteel verhandeld op $0,327. De meme-valuta bereikte onlangs, tegen alle verwachtingen, een nieuwe ATH van $0,4377 en zorgde hiermee voor veel nieuwe miljonairs.

Hoewel dit natuurlijk fantastisch is, hebben verschillende mensen in de cryptocurrency-markt nog wel grote twijfels over de houdbaarheid van de enorme stijging van de Dogecoin koers. De bekende miljardair en eigenaar van het NBA-team Dallas Mavericks, Mark Cuban, legde echter in een nieuwe tweet uit waarom hij Dogecoin steunt. Hij tweette het volgende:

“Omdat DOGE de enige munt is die mensen daadwerkelijk gebruiken voor transacties. We nemen vele anderen via BitPay. Maar mensen besteden hun DOGE en dat betekent dat meer bedrijven ermee zullen beginnen. De grootste rem op de groei is dat je de DOGE die je koopt niet op Robinhood kunt besteden.”

In maart werd zijn NBA-team, de Dallas Mavericks, de nummer één gebruiker van Dogecoin ter wereld na het voltooien van 20.000 DOGE-transacties. De sportfranchise onthulde ook dat de omzet van Dogecoin in een tijdsbestek van een maand met 550% is gestegen. Als gevolg hiervan zei Cuban in een nieuw interview met Ellen DeGeneres dat, hoewel Dogecoin door velen wordt gezien als een meme-crypto-asset, het nu een geldige use-case begint te krijgen:

“Maar het vreemde eraan: het ging van een cryptocurrency-grap naar iets dat een digitale valuta is. Bij de Mavs verkopen we veel merchandise voor Dogecoin.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN