Bitcoin koers

Bitcoin koersdip werd flink opgekocht en cryptomarkt lijkt om te keren

On-chain analist William Clemente heeft onlangs aangegeven wie de kopers waren tijdens de recentelijke Bitcoin dip. William Clemente vertelde zijn meer dan 37.000 volgers dat Bitcoin investeerders die in de afgelopen drie maanden een wallet hebben aangemaakt, hun BTC verkopen. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Jongere, onervaren portemonnees worden verkocht. (1-3 maanden en jonger). Oudere portemonnees blijven Bitcoin verzamelen.”

Bitcoin

Bitcoin bewoog twee weken terug nog boven de $60.000 en was nieuwe all-time highs aan het verkennen in de buurt van $65k. Op 18 april daalde de Bitcoin koers van boven de $60.000 tot $50.000 en op 23 april daalde BTC zelfs onder de $50.000. De aanleiding van deze daling onder de belangrijke psychologische grens van $50.000 is de voorlopige aankondiging van de Amerikaanse president, Joe Biden, om het belastingtarief op cryptocurrencies te verhogen.

ProBit

Stablecoins klaargezet op beurzen om Bitcoin te kopen

William Clemente merkte verder op dat een grote hoeveelheden dollars aan stablecoins onlangs op cryptocurrency exchanges zijn gestort. Dit toont aan dat investeerders klaar zijn om de Bitcoin correctie te kopen. William Clemente plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“$3,37 miljard aan stablecoins (Tether, USDC, BUSD) is gisteren op de beurzen verschoven. Ondanks de wijdverbreide angst, komt het slimme geld tussenbeide om deze Bitcoin-dip te kopen.”

Bitcoin

Bitcoin Spent Output Profit Ratio

De Bitcoin Spent Output Profit Ratio (SOPR) is vorige week onder een waarde van 1 gedaald. Volgens on-chain analist Renato Shirakashi, die de SOPR heeft gemaakt, betekent het dat als de SOPR onder de 1 zakt, aangeeft dat Bitcoin investeerders hun bezit met verlies verkopen tijdens een marktdaling. Dit is normaliter precies het niveau dat leidt tot een omkering van een terugval van de markt.

SOPR is een maatstaf die wordt gebruikt om trendomkeringen te voorspellen door de waarde van de koers van de verkochte BTC te meten ten opzichte van de oorspronkelijke aankoopprijs in dollars. William Clemente plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Scherp herstel in SOPR. Dit betekent dat marktpartijen niet langer in totaal met verlies verkopen. Sterke indicatie van een naderend herstel.”

BTC

BTC netwerk blijft groeien

Bovendien merkte William Clemente op dat steeds meer mensen dagelijks het Bitcoin-netwerk betreden, zelfs tijdens de diepe terugtrekking van BTC. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Iedereen die bearish is over Bitcoin, houdt geen rekening met het aantal nieuwe gebruikers dat op het netwerk komt. Momenteel meer dan 60.000 nieuwe gebruikers per dag. Elke cyclus doorloopt een parabolische fase van nieuwe adoptie, we bevinden ons momenteel in die fase van deze cyclus. “

BTC

Ook de bekende cryptocurrency analist CryptoMichaël deelde onlangs ook zijn mening over de huidige fase waarin Bitcoin momenteel zit. Veel marktdeelnemers twijfelen namelijk of de Bitcoin bullmarkt zal aanhouden of dat we een bearmarkt krijgen. CryptoMichaël gaf aan dat de recentelijke BTC crash een corrigerende periode is en de bullmarkt nog niet voorbij is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN