bittorrent token

Wat is het BitTorrent Token (BTT)?

Voor de allerjongsten of allernieuwste internetgebruikers is BitTorrent misschien nog onbekend. Maar voor al wie al iets langer achter het scherm gekluisterd zit is BitTorrent absoluut geen onbekende. 

BitTorrent was een idee van Bram Cohen, een software-ontwikkelaar en ondernemer die genoeg had van de dure, trage en gedateerde entertainmentindustrie. Hij kwam in 2001 met een peer-to-peer-platform (P2P) gefocust op het delen van mediabestanden zoals films, series en muziek.

Het idee van het systeem was eenvoudig. Elke gebruiker kan torrent-bestanden zoeken en downloaden bij andere gebruikers of “seeds”. Een torrent-bestand is (vaak) een onderdeel van verschillende die samen één mediabestand vormen. Zodra één van deze bestanden gedownload is, wordt de downloader zelf een seed en dus bijdrager aan het hele decentrale systeem.  

Revolutionair en al vaak juridisch bestreden maar nooit kapot gekregen. In 2017 werd BitTorrent gekocht door het Tron van Justin Sun die BitTorrent eindelijk met crypto deed samensmelten. 

Wat is de use-case van BTT?

Met de aankoop door Tron werd onmiddellijk gestart met de implementatie van een eigen coin die een aanvulling zou worden op het bestaande BitTorrent netwerk. De BitTorrent Token (BTT) werd gelanceerd als een TRC-10 token, wat de standaard is op het Tron netwerk. TRC-10 is de tegenhanger van ERC-20 tokens op het Ethereum netwerk of BEP-20 tokens op de Binance Smart Chain.  

De eerste, en voorlopig enige actieve, use-case van het BTT is als BitTorrent Speed. Een feature in de BitTorrent clients die fungeert als betalingssysteem om snellere downloads op het BitTorrent netwerk te verkrijgen. Uploaders krijgen BTT als incentive om langer als seed te fungeren en downloaders kunnen sneller downloaden door BTT te betalen aan die seeders. De ondersteunde clients zijn BitTorrent Web, µTorrent Classic en µTorrent Web. 

Een tweede, voorlopig nog niet functionele, use-case is het BitTorrent File System (BTFS). BTFS is zowel een protocol als netwerkimplementatie die een P2P bestandenopslagsysteem wil aanbieden. Een gedecentraliseerd alternatief dus voor de gecentraliseerde servers. Het lijkt wel een concurrent te zullen worden voor het Filecoin waar we al eerder over schreven. Net zoals Filecoin op het InterPlanetary File System is gebouwd, heeft Tron een fork gemaakt en bouwt daar zijn eigen interpretatie op onder de naam BTFS. De lancering hiervan is in volle gang. Een cliënt kan al gedownload worden op de website van BTT. 

Een derde, nog in de stelling staand, project van BTT en Tron, is DLive. DLive is een live streaming community op de Tron blockchain. Het doel is om BTT een deel te maken van dit platform waarin het gebruikt zal kunnen worden als incentive dat kijkers, contentaanbieders zullen kunnen belonen. Dat deed ons dan weer erg denken aan wat Theta doet

Hoe zit het met de tokenomics?

Het BTT heeft een maximale supply van 990 000 000 tokens waarvan er op dit moment bijna twee derde in omloop zijn. BTT is dan ook een utility token en geen store of value. De huidige prijs van het BTT op Binance schommelt rond 0.8 dollarcent wat al een stijging is van meer dan 3800% sinds de lancering daar begin 2019. 

BitTorrent kopen?

Je kunt BitTorrent Token op verschillende cryptocurrency exchanges kopen waaronder de grootste crypto exchange Binance.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN