Starten met crypto handel

Het nieuwe tijdperk van op DeFi gebaseerde copy trading

De financiële wereld maakt een achtbaanrit en cryptocurrencies zijn de laatste tijd steeds populairder geworden. De ‘Global Cryptocurrency Benchmarking Study’ van Cambridge University uit 2020 toonde aan dat het aantal gebruikers van cryptocurrency met 101% is gestegen ten opzichte van de twee voorgaande jaren.

Een hele reeks factoren heeft de sterke stijging van de retail- en institutionele adoptie mogelijk gemaakt. Een daarvan is de groeiende bezorgdheid over inflatie. Tijdens de pandemie bijvoorbeeld, namen de Amerikaanse federale reserves hun toevlucht tot het drukken van meer fiatgeld om de COVID-19-noodhulp te ondersteunen. Begin vorig jaar werd in drie en een halve maand meer dan $3 biljoen dollar bijgedrukt. Dit maakte beleggers angstig en dwong hen om over te schakelen naar inflatie-vrije activaklassen. Velen vonden een haalbaar alternatief in Bitcoin (BTC). Het gedecentraliseerde karakter en de gestage stijging van de digitale valuta vormden een geweldige afdekking tegen valutadevaluatie.

De dringende behoefte aan goedkopere en snellere methoden voor grensoverschrijdende overmakingen hebben de bruikbaarheid verder gestimuleerd. Sinds de rente piekte, hebben toonaangevende traditionele betalingsverwerkers cryptocurrencies geïntegreerd om de blootstelling verder te vergroten. PayPal liep voorop door Amerikaanse klanten in november in staat te stellen cryptocurrencies te kopen en aan te houden. Kort daarna volgden Visa en Mastercard het voorbeeld door cryptocurrency-gerelateerde services te integreren.

Retail en institutioneel handelen in een oogopslag

Bitcoin kwam eind 2020 naar voren als de best presterende activa van het decennium. Het leverde ongeveer 10 keer meer rendement op dan de Nasdaq 100. Om de zaken in perspectief te plaatsen: $500 geïnvesteerd in Bitcoin in 2010 zal neerkomen op meer dan $387 miljoen in de huidige markt. Er is een enorme stormloop naar de gloeiend hete beleggingscategorie, die al snel een favoriet is geworden onder doorgewinterde en beginnende beleggers.

Instellingen zetten ook sterk in op Bitcoin en voegen het digitale activum toe aan hun balans. Tesla en MicroStrategy waren een pionier in de nieuwe golf van institutionele adoptie door Bitcoin te gebruiken als een schatkistreserve. De groeiende trend doet de gemeenschap veel goeds. De blootstelling aan BTC neemt toe door verlaagde toetredingsdrempels en vriendelijke regelgeving.

Dit blijkt uit de enorme toename van het beheerd vermogen (AUM) geregistreerd door vermogensbewaarders. Sinds het afgelopen jaar is voor meer dan $23 miljard aan cryptocurrencies toegevoegd aan de holdings van Grayscale. Zijn AUM is net iets lager dan de grens van $50 miljard, volgens de laatste indiening. Het bedrijf is momenteel op zoek naar goedkeuring van SEC om zijn Bitcoin Trust om te zetten in een ETF.

Bewaarnemers van digitale activa bieden beleggers indirecte blootstelling aan beleggingen in cryptocurrency. Ze presenteren ook een regelgevend kader voor het beleggen in cryptocurrencies. Op deze manier hoeven beleggers zich minder zorgen te maken over regelgevingshindernissen en de inherente risico’s van rechtstreekse aankopen op beurzen. Hoewel institutionele adoptie in 2020 de krantenkoppen haalde, nam ook de interesse in de detailhandel toe.

De bovenstaande grafieken laten zien dat detailhandelaren massaal zwermen om toegang te krijgen tot de onbenutte kansen op de cryptocurrency-markten. Gezien de grote verscheidenheid aan beschikbare handelsopties en financiële instrumenten, is dit niet verwonderlijk.

DeFi in copy trading

Cryptocurrency-trading vereist veel kennis, net als elk ander vakgebied. Bij het handelen op financiële markten spelen veel factoren een rol. Psychologie, expertise, discipline, kennis van technische en fundamentele analyse en een bewezen strategie staan ​​bovenaan de lijst. Dit kan veel te doen zijn voor beginnende handelaren die de meerderheid van de nieuwkomers vormen. Gelukkig is de speeltuin geëgaliseerd door Diabolo, leverancier van oplossingen voor het verhandelen van cryptocurrency.

Copy trading maakt het voor vrijwel iedereen mogelijk om winst te maken met handelen, ondanks dat u geen voorkennis heeft. Het omvat het gebruik van technologie om toegang te krijgen tot posities die zijn ingevoerd door meer ervaren handelaren en deze te kopiëren. Deze ervaren handelaren ontvangen meestal een deel van de winst van gebruikers die hun transacties kopiëren. Dit bespaart beginnende handelaren de tijd en inspanningen die nodig zijn om het handelen onder de knie te krijgen, en stelt hen in staat om van een stukje van de taart te genieten.

DeFi katalyseerde een fundamentele verschuiving in cryptocurrency copy trading en het in Frankrijk gevestigde copy trading platform, Diabolo is een van de grote namen die hun diensten opnieuw vormgeven om het concept te weerspiegelen. Thomas Menard, hoofd Business Development, zei:

“De opkomst van gedecentraliseerde finance (DeFi) nodigt platforms en handelsinstrumenten uit om zichzelf opnieuw uit te vinden. Het wordt relevant om een ​​gedecentraliseerde financiële omgeving voor kopieerhandel te ontwikkelen. Met deze aanpak zouden gebruikers van copy trading kunnen profiteren van nieuwe kansen mogelijk gemaakt door DeFi. De ontwikkeling van een gedecentraliseerde copy trading-oplossing stelt dus een ontwrichtende benadering voor van de huidige standaarden van gecentraliseerde copy trading, waardoor de gebruikers de verschillende voordelen van DeFi kunnen ervaren.”

Thomas ging verder in op de benadering van het bedrijf voor op DeFi gebaseerde copy trading:

“Deze dynamische evolutie van copy handel is door Diabolo geïmplementeerd via zijn DBLC-token. Deze token vormt het middelpunt van een echt gedecentraliseerde omgeving, waardoor de tools en diensten van de handels- en DeFi-wereld toegankelijk voor het grootste aantal mensen. Zo zullen we binnen ons ecosysteem een ​​aparte benadering vinden van zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde copy trading-diensten.”

Er is een reden waarom er zoveel hype is voor DeFi, omdat het onder de korenmaat vandaan kwam. Sinds vorige maand bedroeg de totale waarde vergrendeld (TVL) in smart DeFi-contracts meer dan $41 miljard. In meer herkenbare termen heeft het de basis gevormd van honderden nieuwe innovaties.

Op DeFi gebaseerde copy trading-oplossingen kunnen worden geïntegreerd als aanvulling op bestaande tools. DDexTrading vormt bijvoorbeeld de basis van gedecentraliseerde copy trading op Diabolo. Staking-functies zullen de activiteiten verder versterken en het copy trading-ecosysteem stimuleren.

Deze baanbrekende functies staan ​​klaar om een ​​revolutie teweeg te brengen in copy trading in de cryptocurrency-markt.

Disclaimer: Dit is een persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN