Bitcoin koers

PBoC gouveneur zegt dat Bitcoin een alternatieve investeringsoptie is

In de afgelopen jaren was het standpunt van China ten aanzien van cryptocurrency voornamelijk ongunstig na het massale harde optreden tegen Bitcoin-miners en de beste fintech-bedrijven. Nu is echter het nieuws naar buiten gekomen dat Li Bo, een plaatsvervangend gouverneur van de People’s Bank of China (PoBC), aangegeven heeft dat cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), moeten worden gezien als alternatieve investeringsopties.

Li Bo merkte ook op dat cryptocurrencies niet naar de achtergrond mogen worden gedegradeerd, aangezien ze “een belangrijke rol spelen in de toekomst”, wat duidt op een enorme institutionele interesse van de regering.

De crypto-industrie heeft dit jaar een enorme bekendheid gekregen, maar dit is de eerste keer dat een ambtenaar van China de waarde van cryptocurrencies heeft erkend. Het lijkt er dan ook op dat het land zijn standpunt over Bitcoin aan het veranderen is.

ProBit

Li Bo ging verder om een ​​onderscheid te maken tussen cryptocurrencies zoals Bitcoin en de voorgestelde digitale yuan, door te zeggen dat, als investeringsoptie, een cryptocurrency “op zichzelf geen valuta is”.

De opmerkingen van de plaatsvervangend gouverneur werden opnieuw benadrukt door Zhou Xiaochuan, een voormalige gouverneur van de PBoC, die opmerkte dat zowel digitale activa als digitale valuta “nauw geïntegreerd moeten zijn met de reële economie en de reële economie dienen”.

De People’s Bank of China heeft op zijn beurt in het hele land verschillende succesvolle digitale yuan-proeven uitgevoerd en is nu zeer dicht bij de uitgifte aan het grote publiek.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN