Bank of England CBDC

Bank of England richt CBDC-taskforce op

Bank of England (BoE), de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk en ‘s werelds achtste oudste bank, heeft aangekondigd dat het een taskforce zou vormen voor de mogelijke lancering van een digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC) te onderzoeken. Het legde het als volgt uit:

“De Bank of England en HM Treasury hebben vandaag de gezamenlijke oprichting aangekondigd van een Central Bank Digital Currency (CBDC) Taskforce om de verkenning van een potentiële Britse CBDC te coördineren.”

De bank voegde eraan toe dat de potentiële digitale valuta een nieuwe vorm van digitaal geld zou zijn, uitgegeven door de Bank of England en voor gebruik door huishoudens en bedrijven. “Het zou naast contanten en bankdeposito’s bestaan, in plaats van ze te vervangen”, aldus de BoE.

ProBit

De Britse regering en de centrale bank hebben echter nog geen beslissing genomen of ze echt een CBDC willen lanceren, hoewel het gezamenlijke project wel de grootste stap is die ze in dit opzicht hebben gemaakt.

De Bank of England heeft ook de oprichting aangekondigd van een Engagement Forum om feedback te krijgen over de niet-technische elementen van de introductie van een CBDC, en een Technology Forum om de technische uitdagingen van het bouwen ervan te bekijken.

De CBDC Taskforce zal een beoordeling geven van de zaak voor een CBDC in het VK en zal samenwerken met andere Britse agentschappen en internationale autoriteiten. Het zal ook volgen hoe andere landen over de hele wereld hun eigen digitale valuta ontwikkelen, met als doel het VK voorop te houden in deze technologische evolutie.

De Taskforce wordt geleid door Jon Cunliffe, plaatsvervangend gouverneur voor financiële stabiliteit bij de Bank of England en Katharine Braddick, directeur-generaal financiële diensten bij HM Treasury.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN