Honeywell Bitcoin

Het gebruik van Bitcoin voor illegale activiteiten neemt af, aldus voormalig CIA-directeur

Een voormalig waarnemend directeur van de Central Intelligence Agency (CIA) Michael Morell gelooft dat het toch al beperkte gebruik van Bitcoin (BTC) bij illegale activiteiten aan het afnemen is. Zo gaf hij in een brief, die op 13 april geplaatst werd op de wereldwijde veiligheidspublicatie The Cipher Brief, aan dat er toenemend bewijs is dat een verschuiving laat zien van Bitcoin naar cryptocurrencies met sterkere anonimiteit, zoals de Anonymity-Enhanced Cryptocurrencies (AEC’s).

De voormalige CIA-directeur ging verder met aangeven dat de online darknet-marktplaats White House Market en de ransomware-as-a-service-groep Sodinokibi nu alleen privacygerichte cryptocurrencies accepteren voor betalingen:

“De prominente DNM White House Market is overgestapt op het exclusief accepteren van Monero (XMR). Evenzo accepteert de ransomwaregroep, Sodinokibi, niet langer Bitcoin als betaling en zal alleen Monero accepteren.”

Volgens Morell maakt de openbaar beschikbare en verifieerbare blockchain van Bitcoin het ongeschikt voor criminele activiteiten:

“Het transparante karakter ervan leidde er zelfs toe dat een blockchain-analyse-expert transacties op blockchain vergeleek met het feit dat de ‘hele wereld’ getuige is van het betalen van iemand $2000 in een donker steegje.

Op basis van ons onderzoek ben ik gaan geloven dat als er één financieel ecosysteem zou zijn voor slechte actoren, die de kansen van rechtshandhavingsinstanties om hen en hun illegale activiteiten te identificeren zou maximaliseren, het blockchain zou zijn.”

Morell merkt verder op dat de “brede generalisaties over het gebruik van Bitcoin in illegale activiteiten aanzienlijk worden overschat.” Tevens gaf de voormalige CIA-directeur aan dat de enige reden waarom Bitcoin tot nu toe op grote schaal is gebruikt bij illegale activiteiten, te wijten is aan de beschikbaarheid ervan in vergelijking met andere cryptocurrencies:

“Twee grote cryptocurrency-analysebedrijven hebben geconcludeerd dat dit te wijten is aan de dominantie van Bitcoin op de markt en dus aan de toegankelijkheid ervan, niet omdat het eigenschappen heeft die het aantrekkelijker maken voor illegale gebruikers.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN