Crypto Nieuws

Kraken CEO waarschuwt voor strenge regelgeving vanuit Amerikaanse overheid

Kraken CEO Jesse Powell, die eerder deze maand nog aangaf dat de Bitcoin koers dit jaar flink zal gaan stijgen en dat het waarschijnlijk evenveel waard zal worden als een Lamborghini, heeft een waarschuwing afgegeven aan investeerders vanwege mogelijke regelgeving vanuit de Amerikaanse overheid. Bovendien gaf hij in het gesprek met CNBC aan dat dergelijke beperkingen uiteindelijk de oorspronkelijke missie van cryptocurrencies kunnen vernietigen:

“Ik denk dat er hardhandig optreden zou kunnen komen. Zoiets zou crypto echt kunnen schaden en de oorspronkelijke use case, namelijk om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken, een soort van dood kunnen maken.”

De CEO van Kraken merkte ook op dat ze in andere landen het belang inzien van het kijken naar het grotere geheel als het gaat om cryptocurrencies:

“Ik hoop dat de Amerikaanse en internationale toezichthouders hier niet al te zeer beperkt in zijn. Sommige andere landen – vooral China – nemen crypto zeer serieus en houden er een zeer langetermijnvisie op na.”

Powell stelde ook dat een poging om de cryptomarkten te beteugelen, averechts kan werken en onbedoelde resultaten kan opleveren:

“Ik denk ook dat het misschien te laat is. Misschien is het hek al van de dam en zou het op dit moment het proberen te verbieden het nog aantrekkelijker maken. Het zou zeker een signaal zijn dat de regering dit als een superieur alternatief voor hun eigen munteenheid ziet.”

ProBit

SEC-commissaris deelt deze mening

De uitspraken van Powell komen overeen met de eerdere uitspraken van de bekende commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Hester Peirce. Die gaf namelijk aan dat ze hoopt dat de Amerikaanse regering niet dom genoeg is om te proberen om Bitcoin (BTC) te verbieden, omdat het op geen enkele manier kan voorkomen dat mensen het verhandelen of gebruiken. Ze zei het volgende:

“Ik denk dat we dat punt allang gepasseerd zijn omdat je het internet zou moeten afsluiten. Zoals ik in het verleden heb gezegd, zie ik niet in hoe je het zou kunnen verbieden. U kunt zeker de moeite nemen. De regering zou kunnen zeggen: ‘Het mag hier niet.’ Maar mensen zouden het nog steeds kunnen doen. En het zou heel moeilijk zijn om mensen ervan te weerhouden dit te doen. Dus ik denk dat het dom zou zijn als de regering dat zou proberen.”

Peirce voegde eraan toe dat de Verenigde Staten mogelijk een hoge prijs betalen als ze proberen de nummer één cryptocurrency te verbieden:

“Ik denk dat we iets zouden missen. Een groter probleem zou zijn dat we de innovatie rond Bitcoin en andere digitale activa zouden mislopen als we zouden proberen ze te stoppen.”

De SEC-commissaris adviseerde dat de VS in plaats daarvan cryptovriendelijke regels moeten ontwikkelen om landen in te halen die een meer progressieve houding hebben ingenomen ten opzichte van de blockchain- en cryptocurrency-industrie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN