Bitcoin nieuws

Bitcoin koers kan corrigeren naar $20.000, aldus Guggenheim CIO

De Bitcoin koers is de afgelopen dagen weer flink gestegen. Zo wist de koningsmunt wederom boven de $60.000 uit te breken en staat het op het moment van schrijven zelfs op $64.480. Hoewel deze stijging natuurlijk fantastisch is, wil dit nog niet zeggen dat de munt niet weer flink kan gaan zakken.

Zo gaf de CIO van investeringsfirma Guggenheim, Scott Minerd, aan dat Bitcoin (BTC) in een speculatieve bubble zit en dat er mogelijk een enorme terugval in het verschiet ligt. In een recent interview met CNN zei hij dat de nummer één cryptocurrency te snel stijgt en dat een grote correctie naar het hoogtepunt van de vorige bullmarkt niet uitgesloten is. Hij zei het volgende:

“Ik begon voor het eerst te kijken naar het kopen van Bitcoin voor $10.000. Vandaag weet ik niet meer waar we zijn. Het is zo snel gestegen, zo snel, misschien rond de $50.000, maar het is duidelijk verstrikt geraakt in de speculatieve bubbel waarin Gamestop (GME) terechtkwam en een aantal van deze andere aandelen. Wanneer we een risico-off-moment krijgen, kunnen we zien dat Bitcoin zich terugtrekt naar ergens tussen $20.000 en $30.000. Parabolische markten zijn niet duurzaam, en dat is één van de redenen waarom ik denk dat Bitcoin zichzelf een beetje voorbij gelopen is in zijn langetermijntrend.”

Hoewel Minerd een bearish standpunt heeft ingenomen over de Bitcoin koers, biedt hij een troost voor degenen die wachten om op de Bitcoin-kar te springen.

“Ik denk dat dit voor langetermijnbeleggers een prima instapmogelijkheid zal zijn.”

Zijn uitspraken zijn opvallend, aangezien hij in februari nog zei dat de prijs van Bitcoin maar liefst 10x zou kunnen stijgen ten opzichte van de huidige waarde van ongeveer $60.000. Hij zei toendertijd het volgende:

“Als je het aanbod van Bitcoin in verhouding ziet tot het aanbod van goud in de wereld, en wat de totale waarde van goud is, als Bitcoin naar dat soort getallen zou gaan, zou je het hebben over $400.000 tot $600.000 per Bitcoin.”

Nu lijkt Minerd echter terug te komen op zijn vorige uitspraak. Hij denkt namelijk dat de Bitcoin koers de laatste tijd te hard gestegen is en dat een grote correctie op handen is. Of dit echter gaat gebeuren is het tweede.

Wat denken jullie? Verwachten jullie ook een grote correctie? Zo ja, naar waar zal die correctie ons brengen? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN