Crypto Nieuws Crypto News

Akon wil tweede door crypto-aangedreven smart city bouwen

De Senegalese-Amerikaanse muzikant Akon heeft een ambitieuze missie om crypto-aangedreven steden te bouwen, in zowel Senegal als in Oeganda.

Volgens de Washington Post heeft de Oegandese minister van stedelijke ontwikkeling, Isaac Musumba, toegezegd Akon land te geven van minstens een vierkante mijl waarop de Grammy-genomineerde zanger een smart city zal bouwen. De bouw van de Oegandese duurzame smart city zal naar verwachting minstens 15 jaar duren voordat deze is voltooid. Musumba zei het volgende:

“Een geschikte plek in Oeganda, die niet minder dan een vierkante mijl groot zal zijn, zal beschikbaar worden gesteld aan hem en zijn team, zodat hij middelen en investeringen kan benutten, investeerders kan aantrekken, het project kan beheren en een stad kan hebben.”

Het project is het tweede in zijn soort dat de muziekmagnaat heeft veroverd, met de andere in zijn thuisland Senegal. De eerste duurzame stad van de Grammy genomineerde zanger in Senegal ligt op een stuk land van 2000 hectare. Tot dusver heeft het Senegalese project Akon City naar verluidt $4 miljard van investeerders opgehaald, slechts $2 miljard minder dan het doel van $6 miljard.

ProBit

De twee projecten in Afrika zullen beide draaien op Akons eigen cryptocurrency genaamd Akoin (AKN). Akoin is een utility-token en een platform voor gedecentraliseerde applicaties (DApps). Akoin is gebaseerd op de Stellar Lumens (XLM) blockchain en staat momenteel op nummer 3.064 op CoinMarketCap op het moment van schrijven

Het uiteindelijke doel van Akoin is om op te treden als een ruilmiddel tussen de 54 landen van Afrika. Akon heeft gezegd dat cryptocurrencies een “redding voor Afrika” kunnen zijn. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat blockchain en crypto op veel manieren de redding voor Afrika kunnen zijn, omdat het de macht terugbrengt naar de mensen en de veiligheid terugbrengt in het valutasysteem. [Het] stelt de mensen ook in staat om het te gebruiken op manieren waarop ze zelf vooruitgang kunnen boeken, en staat regeringen niet toe om hen tegen te houden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN