Litecoin ETP wordt genoteerd op Duitse beurs Xetra

ETC Group, een gespecialiseerde leverancier van door cryptocurrency gedekte effecten, heeft gisteren aangegeven dat het vanaf morgen een Litecoin exchange-traded product (ELTC) op Xetra van Deutsche Boerse zou vermelden.

De Litecoin ETP volgt op het succes van het Bitcoin-product (BTCE) van het bedrijf, dat meer dan $1 miljard aan activa bereikte in slechts zeven maanden sinds de beursnotering. Dit bewijst dat er een groeiende vraag is naar producten die beleggers in staat stellen om in cryptocurrencies te investeren, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over veiligheid en regelgeving.

ETP’s zijn namelijk genoteerd aan een gereguleerde beurs en beleggers kopen ze via gereguleerde brokers. Dit is één van de meest robuuste manier om te handelen in en te investeren in cryptocurrencies en kunnen door beleggers op dezelfde manier worden verhandeld als traditionele aandelen.

ELTC van de ETC Group is gestructureerd als een door activa gedekt schuldpapier, uitgegeven in Duitsland, en wordt op de markt gebracht en gedistribueerd door HANetf. Het volgt de prijs van Litecoin, waardoor beleggers – op een gereguleerde en veilige manier in de cryptocurrency kunnen investeren.

ProBit

De ETP is het eerste Litecoin-product dat op Xetra wordt genoteerd en zal worden gecleared door de centrale tegenpartij (wat betekent dat de ETC Group zowel als koper als als verkoper van het ELTC-product op de markt zal optreden). Het rekent hier een beheervergoeding van 2% voor.

Bradley Duke, CEO van ETC Group, zei het volgende over het nieuws:

“Litecoin is de afgelopen 12 maanden met 342% gegroeid en is qua marktkapitalisatie de negende grootste cryptovaluta met een groeiende interesse van institutionele en particuliere beleggers. Er wordt vaak over gesproken als het digitale zilver als Bitcoin het digitale goud is.”

Hij voegde toe:

“In tegenstelling tot eerdere rally’s in cryptocurrencies, is de huidige de eerste die wordt ondersteund door zowel particuliere als institutionele beleggers, waardoor dit het ideale moment is om ELTC te lanceren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!