XRP koers

XRP-voorstander lanceert petitie om de “oorlog tegen XRP” te stoppen

Thomas Hodge, oprichter van Crypto and Policy, lanceerde onlangs een petitie gericht aan Gary Gensler, de kandidaat van de positie als voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, om “de oorlog tegen XRP te stoppen” of de SEC-rechtszaak tegen Ripple te beëindigen, nadat hij de positie ingenomen heeft.

De petitie wil ook dat Gensler een onderzoek start naar de voormalige voorzitter van de Commissie, Jay Clayton, en voormalig directeur van de divisie van Corporation Finance William Hinman. De XRP-voorstander wil dat Gensler verder onderzoek doet naar de “mogelijke financiële motieven van de voormalige SEC-functionarissen om Bitcoin en Ethereum te begunstigen” en om “XRP te schaden” terwijl ze in functie waren.

Indiener beweerde verder dat Jay Clayton en William Hinman “geld van bedrijven namen” en voegde eraan toe:

“Terwijl Clayton en Hinman in functie waren, werd hen gevraagd of Bitcoin en Ether effecten waren. Ze zeiden heel duidelijk: nee, het zijn geen effecten, dus blijf ze verhandelen. Ze namen allebei geld aan van bedrijven die direct of duidelijk indirect belang hadden bij die openbare verklaringen.”

Volgens de XRP-supporter heeft Hinman “miljoenen dollars aan betalingen ontvangen” van een lid van de Ethereum Enterprise Alliance, Simpson Thacher, een advocatenkantoor, en dat Hinman “cheques van het bedrijf heeft opgehaald”.

ProBit

Hodge wees verder op de onzekerheid over de regelgeving en de status van XRP en beweerde dat tijdens Jay Clayton’s ambtstermijn de voormalige voorzitter niet probeerde duidelijkheid te verschaffen over de vraag of XRP een effect is:

“Maar op zijn laatste dag in functie had Clayton zijn SEC-dossier een enorme rechtszaak tegen Ripple, waarin hij beweerde dat het XRP zeven jaar lang als illegale, niet-geregistreerde effect had verkocht. […] De SEC beweerde dat Ripple en alle houders van XRP de afgelopen zeven jaar hadden moeten weten dat XRP een effect was, toen de SEC zelf herhaaldelijk zei dat ze het niet wist tot de dag dat ze de rechtszaak aanspande in december 2020.”

Met betrekking tot de ontwikkelingen in de Ripple SEC-zaak werd de Commissie onlangs gevraagd om cruciale informatie vrij te geven over hoe zij tot het besluit kwamen dat Bitcoin en Ether géén effecten zouden zijn, terwijl Ripple’s eigen cryptocurrency, XRP, dit wel zou zijn.

Ondertussen deelde voormalig voorzitter Jay Clayton zijn mening over hoe Bitcoin vóór zijn ambtsperiode als niet-effect werd beschouwd en daarom was de jurisdictie van de SEC over het actief ‘indirect’. Clayton was echter van mening dat dit niet betekende dat Bitcoin niet gereguleerd mocht worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN