OneCoin

Man veroordeeld tot 12 jaar celstraf vanwege dodelijke aankoop met Bitcoin

Jason William Siesser, een man uit Missouri, probeerde op het dark web een gevaarlijk chemisch wapen te kopen en ervoor te betalen met Bitcoin (BTC). Hij vertelde de potentiële verkoper dat hij van plan was het binnenkort te gebruiken, waardoor tot 300 mensen om het leven zouden komen.

Volgens de federale autoriteiten heeft de 46-jarige Jason Siesser in de zomer van 2018 twee keer geprobeerd het gevaarlijke item te kopen. Hij gaf de verkoper een verzendadres op naam van een minderjarige, aldus het ministerie van Justitie.

Op 4 juli van dat jaar bestelde Siesser twee eenheden van 10 milliliter van de chemische stof en betaalde hiervoor met BTC. Uit het onderzoek bleek dat Jason, nadat de eenheden niet waren verzonden, contact opnam met de verkoper om zijn gruwelijke bedoelingen te onthullen:

“Ik ben van plan het snel te gebruiken nadat ik het heb ontvangen”.

In de daaropvolgende maand bestelde Siesser drie doses van 10 milliliter van de dodelijke chemische stof en betaalde opnieuw met dezelfde cryptocurrency. De aankoop was voor $150. Sommige schattingen lieten weten dat hij 300 mensen had kunnen doden als hij het met succes had gebruikt.

Wat waren zijn motieven?

Uit het onderzoek bleek dat Siesser leed aan ernstig hartzeer, woede en wrok over een recente breuk. Het ministerie van Justitie verklaarde in een persbericht dat Siesser vervuld was van “verlangen naar de persoon die het verdriet veroorzaakte om te sterven”. Gelukkig zijn wetshandhavers erin geslaagd de criminele bedoelingen van Jason te voorkomen. Op 23 augustus 2018 werd een gecontroleerde aflevering van een pakket met een inerte stof naar zijn huis gestuurd.

Het ministerie van Justitie meldde het volgende:

“Siesser geloofde dat het pakket het chemische wapen bevatte dat hij had besteld, tekende voor het pakket en nam het mee naar binnen.”

Tijdens de huiszoeking in het huis van Sissier vonden de agenten ook andere giftige elementen zoals cadmium en een aanzienlijke hoeveelheid zoutzuur.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN