Tether Bitfinex manipulatie

Voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes geeft zich over aan autoriteiten

De voormalige CEO van BitMEX, Arthur Hayes, heeft zich overgegeven aan de Amerikaanse autoriteiten in Hawaï. Dit gebeurt zes maanden nadat de autoriteiten voor het eerst aanklachten tegen hem en drie mede-BitMEX-leidinggevenden hadden ingediend. Volgens een rapport van Bloomberg verscheen hij in een rechtszaal in Hawaï en werd vrijgelaten op grond van een borgtocht van $10 miljoen. Toekomstige gerechtelijke procedures zullen plaatsvinden in New York.

De voormalige CEO zal samen met zijn mede-oprichters Benjamin Delo en Samuel Reed in New York terechtstaan. De drie worden aangeklaagd voor het overtreden van de Bank Secrecy Act, een Amerikaanse wet die financiële instellingen verplicht maatregelen te nemen om het witwassen van geld te voorkomen. De overtreding kan een maximale boete van vijf jaar met zich meebrengen. In oktober namen Hayes en een andere mede-eigenaar, Samuel Reed, een stap terug uit hun respectievelijke CEO- en CTO-functies.

ProBit

De autoriteiten beschuldigden BitMEX van het overtreden van Know Your Customer (KYC) en anti-witwasbeleid (AML), wat leidde tot de instroom van criminelen, zoals hackers en belastingontduikers, naar het platform.

In een verklaring omschrijven de advocaten van Hayes hem als volgt:

“Arthur Hayes is een selfmade ondernemer die ten onrechte is beschuldigd van misdaden die hij niet heeft begaan.”

Ze voegden er nog het volgende aan toe:

“Dhr. Hayes is vrijwillig voor de rechtbank verschenen en kijkt ernaar uit om deze ongegronde beschuldigingen te bestrijden. “

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN