Playboy NFT

Playboy kondigt samenwerking aan met NFT-marktplaats Nifty Gateway

Het iconische seksueel getinte tijdschrift Playboy kondigde eerder vandaag een samenwerking aan met de bekende NFT-marktplaats Nifty Gateway, samen met meerdere samenwerkingen en curaties van artiesten.

Nifty Gateway is een NFT-platform dat eigendom is van de Gemini-beurs en zich richt op de verkoop van digitale kunst. Playboy Enterprises, een mediabedrijf dat vooral bekend staat om zijn erotische kunst, tweette op vandaag naar zijn 1,5 miljoen volgers de details van de samenwerking.

Met het toetreden van Playboy tot de NFT-markt zal het bedrijf kunstcollecties samenstellen uit meer dan 70 jaar gearchiveerde kunst en fotografie, waarschijnlijk grotendeels afkomstig van Playboy Magazine, iets soortgelijks wat TIME Magazine onlangs ook heeft gedaan door iconische covers uit de jaren 60 tot het heden te veilen.

ProBit

Naast het tentoonstellen van zijn eigen kunst, werkt het mediabedrijf samen met Slime Sunday, een kunstenaar die collages maakt met Playboy-illustraties en -beelden. Playboy werkt ook samen met Blake Kathryn, een multidisciplinaire kunstenaar die in juni een NFT-kunst tentoonstelling met een Pride-thema uitbrengt.

Playboy verklaarde dat de NFT-industrie het bedrijf in staat stelt voort te bouwen op zijn “lange geschiedenis van het bieden van een platform voor artiesten en creatieve zelfexpressie”. Het ging verder met:

“We zijn enthousiast over alle innovatie en toegang die de blockchain kan brengen, en een groot deel van ons werk zal artiesten ondersteunen als een verzamelaar en via aankomende subsidies. We zijn hier om te leren, de gemeenschap te ondersteunen en samen te innoveren.”

Deze samenwerking met het erotische mediabedrijf vertegenwoordigt één van de vele manieren waarop de blockchain-industrie de afgelopen jaren banden heeft gelegd met sekswerkers. Zo heeft Pornhub ook al meerdere keren zijn tenen gedoopt in de crypto-/blockchain-industrie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN