Japan cryptocurrency

Japan lanceert proof of concept voor eigen CBDC

Volgens een officiële aankondiging heeft de centrale bank van Japan, Bank of Japan, een proof of concept gelanceerd voor haar digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC). Na de eerste voorbereidingen om de technische haalbaarheid van CBDC-kernfuncties en -kenmerken begin 2021 te testen, begint de centrale bank vandaag met de eerste fase van het testen.

Tot maart 2022

De Bank of Japan is van plan een testomgeving voor het CBDC-systeem te ontwikkelen en experimenten uit te voeren met basisfuncties met betrekking tot betaling, uitgifte, distributie en aflossing van een CBDC. Volgens de aankondiging zal deze fase naar verwachting in maart 2022 zijn afgerond. Dit terwijl de de centrale bank aanvankelijk haar plannen had aangekondigd om de CBDC-tests in oktober 2021 te lanceren.

De bank benadrukte dat, hoewel het “geen plannen heeft om een CBDC uit te geven” vanuit het oogpunt van het waarborgen van de algehele stabiliteit en efficiëntie van betalings- en afwikkelingssystemen, het nog steeds belangrijk is om zich op een gepaste manier voor te bereiden op “veranderingen in de omstandigheden”.

Japan toch druk bezig met CBDC

Volgens de oorspronkelijke roadmap van het CBDC-experiment verwacht de centrale bank na voltooiing van de tweede testfase een pilot-CBDC-programma met betalingsdienstaanbieders en eindgebruikers te starten. Deze fase zal aanvullende CBDC-functies implementeren in de testomgeving die in de eerste fase is ontwikkeld en de haalbaarheid ervan bepalen.

Tevens kondigde de Bank of Japan onlangs de oprichting aan van het Verbindings- en Coördinatiecomité om samen te werken met zowel de particuliere sector bij de komende CBDC-pilots.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN