Gucci NFT-markt

Gucci en andere luxemerken zouden de NFT-markt kunnen betreden

Gucci en verschillende andere luxemerken zouden naar verluidt overwegen om zich te gaan mengen in de opkomende non-fungible token (NFT) -markt. Dit volgens een artkel dat gepubliceerd werd door Vogue Business.

Een Gucci-vertegenwoordiger vertelde het nieuwsplatform dat het “slechts een kwestie van tijd” is voordat een merk als Gucci de NFT-ruimte betreedt. Het rapport noemt “meerdere bronnen uit de industrie” die hebben gesuggereerd dat andere luxe modehuizen zich voorbereiden om hun eigen NFT’s te lanceren.

Natalie Johnson, CEO van digitale mode-startup Neuno, vertelde Vogue Business ook dat het bedrijf samenwerkt met vijf luxe modemerken. Ze zei het volgende:

“We willen de universele 3D-kledingkast zijn die overal in past. Stel je voor dat iemand de iconische J Lo Versace-jurk op onze site heeft gekocht.”

ProBit

NFT’s zijn digitale activa die op de blockchain worden getokeniseerd. Ze zijn meestal te vinden op de Ethereum-blockchain en kunnen worden gebruikt om de zeldzaamheid en eigendom van digitale kunst, muziek, tweets of een ander type item te verifiëren.

In games als Decentraland en Aavegotchi vertegenwoordigen NFT’s zeldzame kledingstukken, iets wat de modewereld zou kunnen gebruiken. Ze kunnen ook worden gebruikt om digitale skins van populaire merken te maken en om echtheidscertificaten te verstrekken. Als iemand bijvoorbeeld een Gucci-handtas van $5.000 koopt, kan hij ook een token ontvangen dat bevestigt dat het item een ​​echt Gucci-item is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN