Bitcoin mining

YouTuber bouwt Bitcoin-miner van klassieke Game Boy

Op zaterdag publiceerde de populaire YouTuber genaamd Stacksmashing een video waarin hij laat zien dat hij een Nintendo Game Boy uit 1989 ombouwt om Bitcoin (BTC) te minen. Uiteraard is de zelfgebouwde miner niet zo krachtig als moderne miners, echter is het een erg creatief idee en het leuke is, is dat de Game Boy slechts vier dubbele A-batterijen gebruikt.

Minen met oude apparaten

Vier jaar geleden creëerden een paar mensen een aantal interessante methoden om te minen en verbinding te maken met het Bitcoin-netwerk. De Bitcoiner Ken Shirriff, die bekend staat om het toevoegen van het symbool van BTC aan Unicode, had bijvoorbeeld de wereld laten zien hoe hij de koningsmunt kon minen met een oude Xerox Alto.

De computer is een klassieker en de eerste machine die in 1973 een grafische gebruikersinterface (GUI) heeft toegevoegd. Bovendien heeft Shirriff in 2015 ook Bitcoin gedolven met een 55-jarige IBM 1401. Naast Shirriffs retro-miningexperimenten heeft iemand anders in 2013 al een Nintendo Entertainment System (NES) -miner ontwikkeld.

De nieuwste video van Stacksmashing op YouTube maakt gebruik van een 8-bits handheld-gameconsole uit 1989, bekend als de Game Boy. Net als bij de NES-miner, moest Stacksmashing de Game Boy verbinden met een Raspberry Pi en de Link Port van de handheld gebruiken om rechtstreeks verbinding te maken met het BTC-netwerk.

Hij gebruikte ook GBDK, een open-source Game Boy-ontwikkelingskit die is geschreven met de programmeertaal C. Stacksmashing maakte ook gebruik van een SHA256-implementatie. Stacksmashing slaagde er vervolgens in om de Game Boy te verbinden met het Bitcoin-netwerk en hij zei dat hij zelfs de 31-jarige machine kon horen hashen.

ProBit

De Game Boy mined wel erg langzaam

Het Nintendo-apparaat slaagde erin om 0,8 hashes per seconde (0,0008 kilohash) te verwerken en Stacksmashing benadrukte dat de huidige machines ongeveer 100 terahashes per seconde (TH/s) behalen.

Dit betekent dat de snelheid van de Game Boy “een factor van ongeveer 125 biljoen was”, benadrukte Stacksmashing. Een enkele BTC zou dan ook een paar biljoen jaar kosten als je gebruik maakt van de klassieke Game Boy-miner.

Stacksmashing leert niet alleen iemand hoe hij/zij een Game Boy Bitcoin-miner in elkaar kan zetten, maar de Youtuber geeft de kijker ook wat voorlichting over hoe Bitcoin-blokken worden gedolven. Ben je benieuwd naar de video? Bekijk hem dan hieronder:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN