Britse belastingdienst zal deze week nieuwe richtlijnen voor cryptocurrencies introduceren

HM Revenue & Customs, de belastingdienst van het Verenigd Koninkrijk, zal deze week nieuwe richtlijnen publiceren over belasting op cryptocurrencies.

De update, gepland op 30 maart, zal volgens mensen met kennis van de zaak twee bestaande richtlijnen over cryptobelasting consolideren in één enkele “cryptohandleiding”. Ze zeiden dat de stap een poging is om verdere richtlijnen “toekomstbestendig” te maken, die volgens hen het komende jaar meerdere keren kunnen worden bijgewerkt.

Dezelfde bronnen verwachten nieuwe richtlijnen over de belastingplicht over de opbrengst die wordt verdiend door het uitlenen van cryptocurrencies en over het staken van cryptocurrencies.

In een verklaring aan The Block bevestigde een woordvoerder van HMRC dat het binnenkort “een nieuwe interne handleiding” zou publiceren met daarin richtlijnen over crypto-belasting. Ze voegde hier het volgende aan toe:

“De handleiding toont onze toewijding om duidelijkheid te bieden aan onze klanten en zal individuen en bedrijven helpen de fiscale gevolgen van verschillende soorten transacties in crypto-activa te begrijpen. Dit bouwt voort op de eerder gepubliceerde beleidsdocumenten en zal een meer flexibele benadering bieden om klanten in deze snel veranderende sector op de hoogte te houden.”

Nimesh Shah, CEO van belastingadviesbureau Blick Rothenberg, vertelde The Block dat de strekking van de meest recente richtlijnen was dat “de winsten op cryptocurrencies van de meerderheid van de mensen zullen worden behandeld als kapitaal vergroting”, waar een tarief van 20% voor aangehouden wordt. Degenen die actief handelen in cryptocurrencies, zouden echter onderworpen zijn aan inkomstenbelasting tegen het hogere tarief van 40% of 45%.

Een gebied dat insiders verwachten dat tevens zal worden aangepakt in de komende maanden is gedecentraliseerde finance (DeFi) -markt. Daarnaast zullen ook non-fungible tokens (NFT’s) aan de beurt komen, aangezien deze markt ook enorm aan populariteit gewonnen heeft in de afgelopen maanden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!