Bitcoin Nieuws

$1 biljoen marktkapitalisatie is nog maar het begin voor Bitcoin, aldus Cathie Wood

Cathie Wood, CEO van Ark Invest, werd in 2018 berucht nadat hij voorspelde dat Tesla-aandelen binnen een paar jaar $4.000 zouden bereiken. Investeerders en critici namen haar voorspelling niet serieus, omdat Tesla destijds geconfronteerd werd met een grote liquiditeitscrisis en op de rand van een faillissement stond.

Het leek dan ook een onmogelijke taak voor de aandelen van de autofabrikant om met 1.200% te stijgen. Maar toch kreeg Woods eerder dit jaar gelijk, toen Tesla-aandelen stegen tot $800, of de voorspelde $4.000 voordat de aandelen gesplitst werden. Nu heeft de CEO van de vermogensbeheerder echter aangegeven dat ze momenteel op Bitcoin (BTC) gokt.

Cathie Wood is al lang een voorstander van de nummer één cryptocurrency, met haar ARKW-fonds met ongeveer $370 miljoen in GrayScale Bitcoin Trust (GBTC). Deze investering heeft het fonds tot op heden geen windeieren opgeleverd.

Wood gelooft dat dit nog maar het begin voor Bitcoin is

Terwijl de Bitcoin koers dit jaar sterk steeg, bereikte de marktkapitalisatie een waarde van $1 biljoen. Hoewel het een monumentale prestatie was voor ‘s werelds grootste cryptocurrency, twijfelden veel analisten en investeerders aan de toekomstige groei van de digitale valuta. Wood voerde echter aan dat de marktkapitalisatie van Bitcoin van meer dan $1 biljoen nog maar het begin was. In een recent CBOE-panel zei ze het volgende:

“Als we alle potentiële vraag optellen in verhouding tot het beperkte aanbod, komen we op lange termijn tot ongelooflijke cijfers. We zijn net begonnen. Een biljoen dollar is niets vergeleken met waar dit uiteindelijk zal zijn.”

ProBit

Institutionele interesse drijft de prijs omhoog

Ze verklaarde dat één van de meest verrassende ontwikkelingen voor de cryptocurrency de enorme stijging van de institutionele vraag was.

Aangezien de economie van de Verenigde Staten wordt geconfronteerd met inflatoire druk met mogelijke renteverhogingen tegen 2023, hebben analisten voorspeld dat de dollar in waarde zal dalen. Als gevolg hiervan begonnen grote institutionele bedrijven en vermogensbeheerders Bitcoin en andere cryptocurrencies te hamsteren, waardoor miljoenen munten uit de omloop werden gehaald. Volgens cijfers van Glassnode is het illiquide aanbod van Bitcoin in 2021 gestaag blijven stijgen.

Wood merkte ook op dat grote technologiebedrijven Bitcoin op hun balans hebben toegevoegd, en Tesla’s recente stap om Bitcoin-betalingen te accepteren:

“We hebben Square dit zien doen, Tesla doet het, MicroStrategy zegt, ik bedoel, het definieert zijn activiteiten er nu omheen. En een van de redenen, zoals Tesla gisteren aankondigde, is dat het zaken wil doen met Bitcoin in regio’s van de wereld … waar de conversie van de ene fiatvaluta naar de andere onbetaalbaar is.”

Cathie Wood, door sommigen geprezen als een “visionair”, loopt vaak voor op Wall Street in haar aanpassingen aan een steeds digitaler wordende wereld. Zal ze het echter wederom bij het juiste eind hebben met betrekking tot Bitcoin?

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN