Bitcoin computerspel

Het KiwiSaver groeifonds investeert in Bitcoin

Het KiwiSaver groeifonds, een $245 miljoen dollar pensioenfonds dat wordt beheerd door New Zealand Funds Management, heeft in Bitcoin (BTC) geïnvesteerd. Dit meldde het lokale nieuwscentrum Stuff.

Volgens Stuff zou James Grigor, chief investment officer van New Zealand Funds, onthuld hebben dat hij verwacht dat de andere KiwiSaver fondsen in de komende vijf jaar ook in Bitcoin zullen investeren. Om deze Bitcoin aankoop te kunnen doen heeft het groeifonds zijn biedingsdocumenten in oktober 2020 moeten wijzigen.

Op dat moment was één Bitcoin ongeveer $10.000 waard. Op moment van schrijven is Bitcoin ongeveer $55.500 waard, wat betekent dat de initiële investering van het bedrijf met meer dan vijf keer is gegroeid.

Volgens Grigor is BTC een grondstof geworden die evenveel voordelen laat zien als goud. Aangezien veel mensen goud hebben gekocht om zich in te dekken tegen inflatie in tijden van een economische crisis.

Bovendien zou de institutionele interesse in Bitcoin nog een reden zijn voor Grigor om te investeren. Instituties zoals Tesla en Morgan Stanley die in BTC investeren, laten volgens hem zien dat Bitcoin langzamerhand legitiem wordt.

ProBit

De andere fondsen van KiwiSaver deelden de vooruitzichten van het bedrijf niet en zeiden dat investeren in Bitcoin gelijk staat aan gokken. Daarnaast noemden ze Bitcoin een speculatief bezit

Sam Stubbs, de CEO van een andere KiwiSaver fonds, bekritiseerde de investering van de KiwiSaver groeifonds door te zeggen:

“Ik denk dat Bitcoin binnen KiwiSaver neerkomt op gokken, niet op investeren. Het verbaast me dat niet elke KiwiSaver manager daar hetzelfde over denkt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN