Ethereum Nieuws

Hermez Network is officieel live, waardoor Ethereum-transacties met 90% verlaagd kunnen worden

Ethereum Layer 2-schaaloplossing Hermez Network, die ZK-Rollups-technologie gebruikt voor schaalbaarheid, is zojuist live gegaan. Door de ontwikkeling is het mainnet van Hermez gelanceerd en kunnen gebruikers nu transacties uitvoeren tegen lagere gaskosten. Jordi Baylina, technisch leider van Hermez, zei het volgende tegen The Block:

“Mensen zouden ongeveer 90% van de gaskosten moeten besparen.”

De huidige gemiddelde gasvergoeding is over de $10 per transactie. Met een besparing van ongeveer 90% zouden de kosten dalen tot ongeveer $1 per transactie. Daarnaast heeft Hermez ook een hogere doorvoer dan Ethereum (ETH), dat wil zeggen dat het meer transacties per seconde kan verwerken. De huidige doorvoer van Ethereum is ongeveer 15 transacties per seconde. Baylina zei dat Hermez de capaciteit van Ethereum met 100 keer kan vermenigvuldigen.

ProBit

Hermez gebruikt zoals gezegd ZK-Rollups voor schaalbaarheid. Ze helpen bij het bundelen van honderden overdrachten in één enkele transactie, waardoor de kosten voor gegevensopslag en gas voor het valideren van transacties worden verlaagd. Tevens zei Ethereum-maker Vitalik Buterin onlangs dat ZK-Rollups “in alle use-cases zal winnen” op middellange tot lange termijn naarmate de ZK-SNARK-technologie verbetert.

Een van de eerste projecten die met Hermez is geïntegreerd, is Tether. Met de lancering van Hermez’s mainnet is de USDT stablecoin van Tether beschikbaar op het netwerk. Daarnaast zullen Wrapped BTC (WBTC), Dai (DAI) en Hermez token (HEZ) ook worden ondersteund. Dat betekent dat iedereen die deze tokens gebruikt, nu het Hermez-netwerk kan gebruiken om overboekingen uit te voeren. Er zullen echter op korte termijn andere tokens toegevoegd worden aan deze lijst, adlus Baylina.

Hermez is echter nog niet volledig klaar met ontwikkelingen. Zo zei Baylina dat Hermez nu niet-bewarend is, maar nog steeds enkele centralisatiepunten heeft. “In de komende weken moeten we een aantal parameters verfijnen, en we hopen binnenkort een volledig gedecentraliseerd systeem zonder governance te hebben”, zei hij.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN