Ethereum Nieuws

Ethereum-blokken zitten consequent vol vanwege DeFi

Op het Ethereum-netwerk worden bijna consequent transacties op volledige capaciteit verwerkt. Dit volgens gegevens van CoinMetrics 95ste uitgave van “the State of the Network Report”, die het fenomeen verklaart als gevolg van de opkomst van DeFi sinds medio 2020. Het gaf het volgende aan:

“Sinds de opkomst van DeFi in de zomer van 2020 zijn Ethereum-blokken consequent voor minstens 95% vol. In maart 2021 waren blokken voor 97% -98% vol. Dit heeft ook duidelijk een grote invloed gehad op de gasprijzen van het netwerk.”

Ethereum-blokken die constant vol zijn, betekent dat ETH-gebruikers miners steeds meer zullen moeten stimuleren om hun eigen transacties te verwerken door de hoeveelheid gas te verhogen. Door een transactie te verzenden met een relatief hogere gasvergoeding, garanderen gebruikers dat hun transacties worden verwerkt in het volgende beschikbare blok. Een bijgevolg hiervan is dat transacties met lagere gasvergoedingen verderop in de wachtrij worden geplaatst.

ProBit

De vraag van Ethereum-gebruikers om hun transacties in het volgende beschikbare blok te krijgen, was de hoofdoorzaak van de stijgende ETH-gasvergoedingen in de afgelopen maanden. Volgens CoinMetrics vormen de stijgende kosten nu 50% van de inkomsten van Ethereum-miners, zoals hieronder wordt uitgelegd:

“Voor context, op het hoogtepunt van de bullrun 2017/2018, bereikten de gemiddelde transactiekosten voor Ethereum $5,70. De gemiddelde transactiekosten van Ethereum zijn sinds 18 januari 2021 elke dag meer dan $5,70 per dag. De mediane transactiekosten zijn het grootste deel van het jaar hoger dan $10.

De gemiddelde gasprijs steeg naar het hoogste niveau ooit in de zomer van 2020 als gevolg van de stijging (en daling) van DeFi. De groei van gedecentraliseerde handel, on-chain arbitrage, yield farming en nieuwe token-lanceringen droegen allemaal bij aan een sterke stijging van de concurrentie om transactieprioriteit, wat leidde tot escalerende gasprijzen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN