Bitcoin Nieuws

SEC-commissaris geeft toe dat het té terughoudend was omtrent een Bitcoin ETF

Hester Pierce – de commissaris bij de Securities and Exchange Commission (SEC)geeft toe dat de toezichthouder misschien wel wat té terughoudend was in het goedkeuren van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF), vooral nu Canada zo ver is gekomen op dit gebied.

Door de jaren heen hebben veel bedrijven – van Van Eck tot Bitwise – aanvragen ingediend om Bitcoin ETF’s goedgekeurd te krijgen door de Amerikaanse SEC. Helaas, hoewel sommige van deze aanvragen verder zijn gekomen dan andere, is het antwoord voor hen allemaal altijd een grote en volmondige ‘nee’ geweest, aangezien de SEC niet bereid was om risico’s te nemen op het gebied van cryptocurrencies.

Nu heeft Canada echter verschillende op cryptocurrency gebaseerde ETF’s onthuld. Uiteraard zullen hierdoor Amerikaanse toezichthouders – die er altijd naar streven om twee stappen voor te blijven – niet zo blij zijn dat ze op dit gebied in het stof worden gelaten. Als gevolg hiervan legde Pierce dan ook in een interview uit dat de druk groter dan ooit is om een ​​ETF goed te keuren:

“We hebben onszelf in een klein gat gegraven. Veel mensen zijn op zoek naar een manier om toegang te krijgen tot de activaklasse.”

Hoewel de toezichthouder in het verleden meerdere Bitcoin ETF’s heeft afgewezen, is Pierce een beetje meer ruimdenkend als het op cryptocurrencies aankomt dan veel van haar leeftijdsgenoten en lijkt klaar om hier en daar wat deuren te openen voor verdere crypto-productdiscussies. Zij zei het volgende:

“Wat ik mijn collega-regelgevers en mensen bij de Fed zou willen duidelijk maken, is om na te denken, en niet alleen te kijken naar de negatieve punten, maar ook echt op zoek gaan naar de positieve punten.”

Ze denkt ook dat er meer kan worden bereikt als de publieke en private sector besluiten samen te werken:

“Veel van de echte innovatie vindt plaats in de particuliere sector. Probeer dat niet de kop in te drukken en beschouw dit niet als een concurrentie tussen de private en de publieke sector. Er is meestal een conservatisme dat naar mijn mening wordt weerspiegeld in veel opmerkingen van regelgevers.”

Ten slotte denkt ze dat het pad naar een Bitcoin ETF gemakkelijker zal worden nu Gary Gensler – een voormalig professor in digitale valuta aan het MIT – de genomineerde voorzitter van het bureau is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN