Blockchain technologie

De handel in cryptocurrencies blijft stijgen in Marokko, ondanks verbod

Het handelen in cryptocurrencies is duidelijk in opkomst in Marokko. Dit is opvallend, aangezien dit verboden is sinds 2017. Marokkanen zijn echter digitale activa blijven kopen en verhandelen via peer-to-peer-kanalen.

LocalBitcoins ziet het handelsvolume stijgen

Peer-to-peer-markt, LocalBitcoins zei dat het platform tussen 2019 en 2020 een stijging van het aantal nieuwe gebruikers heeft gezien. Jukka Blomberg, Chief Marketing Officer bij LocalBitcoins, maakte dit bekend. Hij zei dat de handelsvolumes in februari 2021 voor de eerste keer ooit de $900.000-regio bereikten.

Blomberg herhaalde dat een toename van het handelsvolume van Bitcoin (BTC) in de regio een lange weg aflegt om te laten zien dat de “positieve trend en toenemende vraag van het digitale activum in Marokko onaangetast blijft”. Hij zei dat er in 2021 en verder verschillende redenen zouden zijn waarom cryptocurrencies in het land zouden blijven groeien.

Bitcoin-acceptatie in Afrika, zoals Blomberg zei in Marokko, is blijven stijgen. Zo is er in Nigeria, waar crypto het meest wordt gebruikt in Afrika, afgelopen vijf jaar 60.215 BTC ($3,29 miljard) verhandeld, waarmee het de op één na grootste Bitcoin-markt ter wereld is.

ProBit

Wat is de reden achter deze stijging?

Volgens een rapport van de Wereldbank uit 2019 heeft slechts 29 procent van de Marokkaanse volwassenen een bankrekening. Ambtenaren en individuen die voor bedrijfsorganisaties werken vormen het volledige percentage bankgebruikers in het land. Als alles gelijk blijft, moet het aantal echter iets zijn gestegen in de twee jaar nadat de Wereldbank het rapport publiceerde.

Er wordt echter gezegd dat de Centrale Bank van Marokko werkt aan een digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) om de financiële inclusie te verbeteren, terwijl andere particuliere digitale activa verboden blijven.

De regering maakte in 2017 echter al duidelijk dat cryptohandel, of iemand die een transactie in cryptocurrencies in Marokko uitvoert, zou worden bestraft. Te midden van dit alles zijn Marokkanen cryptocurrencies blijven gebruiken voor hun dagelijkse transacties, dankzij de financiële vrijheid en privacy die ze bieden.

Insaf Nori, de communitymanager van Decred in het Midden-Oosten, die sprak over de aanhoudende toename van cryptohandel door Marokkanen tijdens het verbod, zei dat velen snel winst zouden willen maken. Ze zei ook dat sommige anderen willen genieten van de financiële vrijheid die het hen biedt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN