YouTube

Cardano staat in het middelpunt van één van de grootste vermogensoverdrachten in de geschiedenis, aldus Hoskinson

Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft in een recente video aangegeven dat zijn project in het middelpunt staat van één van de grootste vermogensoverdrachten in de geschiedenis.

In de video vertelde Hoskinson zijn 119.000 abonnees dat hij naar Kiva kijkt, een platform waarmee leners in 77 landen microkredieten kunnen krijgen, als inspiratie voor de toekomst van Cardano (ADA). Hij zei het volgende:

“En ik denk bij mezelf dat voor mij op het moment is dat ik weet dat Cardano echt een verschil heeft gemaakt en de wereld heeft veranderd, is dat als ik een applicatie kan openen, net zoals ik dat momenteel doe met Kiva, en ik een directe relatie kan hebben met iemand ergens in de wereld die het niet zo goed heeft en ik kan ze daadwerkelijk (niet als een geschenk of als liefdadigheid) een lening geven en ze betalen me terug. En dat kan ik keer op keer doen en ik verdien meer dan dat ik verlies. Dat zou voor mij succes betekenen voor Cardano.”

De CEO van IOHK legt uit dat een aantal factoren samen moeten komen, voordat Cardano microkredieten kan faciliteren aan mensen over de hele wereld die kapitaal nodig hebben:

“Er moet zoveel gebeuren om op dat moment te komen. Je moet een identiteitssysteem bouwen. We moeten ervoor zorgen dat het metadatasysteem is waar het naartoe moet. Er moet een goed betalingssysteem zijn dat overal kan werken, ook in de gebieden met minder goed werkend internet.

Met identiteit moet je een goede reputatie hebben. Je moet sociale structuren hebben. Je moet ze in dat rechtsgebied waar ze wonen een activa kunnen geven dat ze kunnen uitgeven alsof het de lokale valuta is. Er moeten dus stablecoins worden gevormd. Dan moet je ook daadwerkelijk worden terugbetaald en daarvan kunnen profiteren, er een terugkerende cirkel van maken. Als dat mogelijk is, is alles mogelijk.”

ProBit

Zodra het ecosysteem voor leningen aanwezig is, gelooft Hoskinson dat Cardano het smart contract-platform zal zijn dat rijkdom verplaatst van een omgeving met negatieve rentetarieven naar landen met groeipotentieel:

“En omdat de rentetarieven hoger kunnen zijn dan wat we zien in de wereld van negatieve rentetarieven en wat we zien in Amerika, zullen bedrijven dit mechanisme gebruiken als een schatkist-managementfunctie, hetzij rechtstreeks, hetzij via gestructureerde financiële producten.

Wat betekent dat? Dat alleen al betekent dat we getuige zullen zijn van één van de grootste rijkdomoverdrachten in de menselijke geschiedenis, van de ontwikkelde rijke wereld naar de ontwikkelende, niet zo rijke wereld, niet vanwege liefdadigheid, maar omdat het zakelijk gezien een verstandige keuze is.”

Hoskinson benadrukt dat de volgende stap zou zijn om effect-tokens te creëren die micro IPO’s (beursintroducties) mogelijk maken in landen waar de kosten voor het runnen van een bedrijf relatief laag zijn:

“De kosten van het runnen van een bedrijf in Ethiopië zijn 10 tot 50 keer lager dan de kosten van het runnen van een bedrijf in San Francisco, en het hoeft niet per se gelijk te zijn aan 10 tot 50 keer minder winst. Dat is de sleutel. Een hele nieuwe wereld gaat open zodra deze infrastructuur er is.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN