Bitcoin veilen

$1,5 miljoen geboden op nieuwe NFT van Beeple, genaamd “OCEAN FRONT”

De bekende digitale kunstenaar Beeple, die elke dag een nieuw kunstwerk plaatst op zijn Instagram, heeft de afgelopen tijd veel in bekendheid gewonnen door de recordverkoop van meer dan $69 miljoen van zijn NFT-kunstwerk “Everydays: The First 5000 Days”. Nu is echter duidelijk geworden dat een nieuw kunstwerk van Beeple op weg is om voor miljoenen verkocht te worden.

Het kunstwerk van Beeple, genaamd “OCEAN FRONT”, wordt geveild op de NFT-markt die eigendom is van de gebroeders Winklevoss, Nifty Gateway. Er zijn acht NFT-collecties vermeld op de markt onder het CarbonDrop-initiatief. Momenteel heeft het kunstwerk van Beeple het hoogste bod, dat momenteel al meer is dan $1,5 miljoen. De veiling eindigt morgen en al het geld dat met de NFT’s wordt gegenereerd, wordt gedoneerd aan de Open Earth Foundation.

Open Earth Foundation is een non-profitorganisatie die helpt om de veerkracht van de planeet te vergroten, en om de nieuwe gebalanceerde wereldeconomie tussen mens en aarde te definiëren, verfijnen en opbouwen. Sara Ludy, een door de natuur geïnspireerde kunstenaar die ook een NFT veilt onder het CarbonDrop-initiatief, reageerde als volgt:

“Ecologische zorgen maken al een tijdje deel uit van mijn werk. Het is een besef dat ik probeer te implementeren in mijn eigen praktijk, en ook toen ik experimentele 3D virtual reality toepassingen lesgaf, om ecologisch bewust te zijn van je computergebruik.”

NFT’s bieden een grote kans om klimaatverandering tegen te gaan. Deze digitale kunstcollecties zijn een andere manier om het bewustzijn van de planetaire toestand te tonen en te creëren, terwijl ze ook helpen om fondsen te werven om de beweging tegen de klimaatcrisis te ondersteunen. Het is interessant om te zien dat veel kunstenaars, waaronder Beeple, zich via hun kunstwerken hebben aangesloten bij de strijd tegen klimaatverandering. Daarnaast zijn we natuurlijk benieuwd hoeveel het kunstwerk van Beeple uiteindelijk gaat opleveren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN