Bitcoin nieuws

Bank of America kraakt Bitcoin af in recente brief

Vandaag werd nog bekend dat de bekende investeringsbank Morgan Stanley de “eerste grote Amerikaanse investeringsbank wordt dat haar vermogensbeheerklanten toegang zal geven tot Bitcoin-fondsen.” Nu is er echter vandaag ook nieuws naar buiten gekomen dat een andere Amerikaanse bank, Bank of America, een heel andere visie over de koningsmunt heeft. Zo gaf de Amerikaanse bank in een recente brief aan klanten het volgende aan:

“Bitcoin is ook gecorreleerd geraakt met risicovolle activa, het is niet gebonden aan inflatie en blijft uitzonderlijk volatiel, waardoor het onpraktisch is als opslag van rijkdom of betalingsmechanisme.”

Het rapport beweerde dat Bitcoin-prijzen met een relatief kleine hoeveelheid geld naar boven konden worden gemanipuleerd. Het zei dat slechts $93 miljoen aan instroom van fondsen een prijsstijging van 1% (een beweging van $580) voor Bitcoin zou kunnen veroorzaken, terwijl hetzelfde doen voor goud meer dan $1,86 miljard zou kosten.

Dit is volgens Bank of America waarschijnlijk te wijten aan de concentratie van Bitcoin (BTC). Meer dan 95% van de totale gedolven munten wordt beheerd door de top 2,4% van de adressen met de grootste saldi, beweerde de brief, waarin staat dat dergelijk eigendom een ​​sociaal probleem heeft gecreëerd voor nieuwe investeerders.

Mining is slecht voor het milieu

Afgezien van prijsvolatiliteit, uitte de nota van de Bank of America ook zorgen over het enorme energieverbruik dat nodig is voor Bitcoin-mining. Veel koolstofdioxide wordt uitgestoten als bijproduct van mining, wat betekent dat het geen milieuvriendelijk proces is. De brief vermeldde het volgende:

“Een nieuwe instroom van $1 miljard in Bitcoin kan ervoor zorgen dat de CO2-uitstoot met het equivalent van 1,2 miljoen (verbrandingsmotoren) van auto’s stijgt.”

Bitcoin-mining is een energie-intensief proces dat het gebruik van enorme computerplatforms – en de bijbehorende hardware om dergelijke machines af te koelen – vereist om transacties te verwerken en het netwerk te onderhouden.

Het voegde eraan toe dat, aangezien de meeste Bitcoin werd gedolven in China, de sector rechtstreeks ‘gekoppeld’ was aan brandstofbronnen in China:

“Hash kracht bevindt zich tegenwoordig voornamelijk in het kolengestookte Xinjiang, een verband tussen prijzen, energievraag en CO2 betekent dat Bitcoin gebonden is aan Chinese steenkool.”

Het sentiment op Wall Street is een stuk positiever

De opmerkingen van Bank of America druisen in tegen de recente sentimentverandering voor Bitcoin op Wall Street. Grote banken zoals JPMorgan en Morgan Stanley hebben de afgelopen maanden hun toon op Bitcoin veranderd, en de laatstgenoemde besloot zelfs om zijn klanten toegang te bieden tot drie verschillende Bitcoin-fondsen.

Institutionele investeringen zijn ook niet beperkt tot de banken. Grote technologiebedrijven, zoals Tesla, Square en MicroStrategy, hebben de afgelopen maanden allemaal Bitcoin aan hun schatkisten toegevoegd en het gebruikt als een hedge tegen de inflatie van de Amerikaanse dollar. De Bank of America is echter nog niet geheel overtuigd. Dit kan wellicht nog wel komen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN