USDT-Tron

TRON lanceert nieuwe NFT-standaard op zijn blockchain

Non-fungible tokens (NFT’s) worden steeds populairder en het bekende blockchain-project TRON (TRX), wil hier ook op gaan inspelen. Zo is gisteren duidelijk geworden dat het de specificaties voor TRC-721, de eerste non-fungible token-standaard op de TRON-blockchain, heeft gelanceerd. Dit volgens een tweet die de bekende CEO Justin Sun gisteren publiceerde.

TRON lanceert de TRC-721-standaard

Volgens het document, dat technische beschrijvingen bevat van de uitgifte van tokens met behulp van de TRC-721-standaard, is TRC-721 een set standaardinterfaces voor het uitgeven van NFT’s op het TRON-netwerk en is het volledig compatibel met ERC-721, de standaard die wordt gebruikt voor het maken van NFT’s op de Ethereum-blockchain.

Volgens het document kunnen NFT’s worden uitgegeven op de TRON-blockchain met behulp van de TronLink-extensie voor Chrome, waarbij gebruikers een minimum saldo van 350 TRX (ongeveer $18,3 tegen de huidige TRX koers) in hun account nodig hebben om NFT’s uit te geven. Uiteraard kunnen gebruikers tevens de naam en het symbool van de token aanpassen bij het uitgeven.

Waarom lanceert TRON een NFT-standaard?

Zoals gezegd is de NFT-markt de afgelopen tijd flink gegroeid en dit is natuurlijk een te grote kans om te laten liggen voor TRON. Het kondigde zijn NFT-standaard al voor het eerst aan in december 2020, echter heeft het nog een aantal maanden geduurd om het volledig lanceerbaar te maken.

Hoewel Ethereum de dominante kracht blijft in het NFT-ecosysteem, zijn de transactiekosten van ETH enorm gestegen temidden van de NFT-boom – iets dat het project echter wel hoopt aan te pakken met de aanstaande upgrade, genaamd EIP-1559.

TRON, aan de andere kant, claimt lage transactiekosten te combineren met bijna onmiddellijke betalingen. Volgens de Tron Foundation loopt het protocol al bijna drie jaar “zonder incidenten”, hoewel het doelwit was van een aanval in november 2020 die resulteerde in een tijdelijke stopzetting van de productie van nieuwe blokken.

Het is dus een slimme zet van TRON om op deze markt in te spelen, echter zal het een groot marktaandeel weten weg te halen bij Ethereum? Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN