Contact-traceringsapplicatie Google Apple

De privacy-upgrades voor Bitcoin en Litecoin komen steeds dichterbij

Het digitale goud en het digitale zilver, Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC), zullen beide binnenkort privacygerelateerde upgrades ontvangen; Taproot voor de eerstgenoemde en de MimbleWimble-upgrade voor de laatste. Nu is echter bekend geworden dat de beide upgrades nog steeds op schema lopen.

Bitcoin’s Taproot krijgt veel goedkeuringen

Zo heeft voor Bitcoin het Speedy Trial (ST) -voorstel voor Taproot, een protocolupgrade die de privacy en flexibiliteit van Bitcoin zou moeten verbeteren, veel ‘ACK’s’ ontvangen, wat een teken is van de steun van de gemeenschap en dat de upgrade steeds dichterbij komt.

De overgrote meerderheid van de deelnemers uitte hun erkenning (ACK), terwijl sommigen aanvullende meningen of bedenkingen hadden, zoals langere deadlines, een bezorgdheid dat een mislukte snelle proef “een belangrijke drijfveer ten gunste van LOT=true” zal worden, evenals andere meer technische meningen, waaronder die over de tijdlijn, starttijd, stoptijd en vroegste actieve tijd.

Maar er waren ook enkele NACK’s. Vrije softwareprogrammeur en ontwikkelaar die aan Bitcoin Lightning werkte Rusty Russell voerde aan dat “Taproot kan worden geactiveerd door een blinde aap, maar dat betekent niet dat we het op die manier moeten doen.” Volgens hem, aangezien het “vrijwel zeker” zal slagen, vermijdt ST “de moeilijke vragen” en hebben ze het miners zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om ‘ja’ te zeggen”. Hij voegde hier aan toe:

“Niemand hoeft de moeilijke vragen te beantwoorden over wat er gebeurt als ze dat niet doen, omdat ze dat wel zullen doen. Maar op een dag zal een echte crisis terugkeren. We zullen geen antwoord hebben, en we hebben ook niet geoefend: dit zal de crisis veel erger maken.”

Ontwikkelaar Rene Pickhardt merkte op dat Russel “wat ruggengraat vertoont door bezorgdheid uit te spreken over zoveel acks”, terwijl ontwikkelaar Sjors Provoost beweerde dat “het aantal ACK’s niet relevant is als het bezwaar gegrond is”.

Hoe dan ook, zal de activering van Taproot, volgens het Taproot-activeringsvoorstel 202102, in juli van dit jaar kunnen worden gestart en in augustus 2022 voltooid. Of dit echter ook 100% gaat lukken is nog maar de vraag.

Litecoin’s MimbleWimble staat ook om de hoek

Ondertussen zijn er meer ontwikkelingen op de Litecoin MW, het protocol waarmee gebruikers alle gegevens die bij een transactie horen kunnen versleutelen, waardoor de veiligheid en schaalbaarheid wordt verbeterd – waarbij de Litecoin Foundation stelt het volgende:

“Na meer dan een jaar van voortdurende ontwikkeling heeft David Burkett officieel aangekondigd dat Litecoins MWEB [Mimblewimble Extension Block] nu ‘code compleet’ is. Dit betekent dat de code naar beste weten is voltooid en nu klaar is voor formele audits door mede-ontwikkelaars.”

Eerder deze maand werd op onze site al aangekondigd dat de code al klaar was. Vervolgens wordt de MimbleWimble-code beoordeeld en gecontroleerd door de ontwikkelaars en daarna hebben Litecoin-miners het laatste woord over de vraag of de upgrade wordt geïmplementeerd of niet. Daarnaast hebben Litecoin-portemonnee-ontwikkelaars en crypto-beurzen, zoals bij alle upgrades, de volledige vrijheid om de MimbleWimble al dan niet te implementeren.

De Foundation voegde eraan toe dat het beoordelingsproces een paar weken of een paar maanden kan duren, maar na implementatie van de code zal de Litecoin-gemeenschap beslissen hoe snel MWEB zal worden geactiveerd. Als het gaat om de tijdlijn voor activering, zei Burkett:

“We doelen ergens voor het einde van het jaar voor activering.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN