Crypto Nieuws

Turkse regering denkt positief over cryptocurrencies en wil duidelijke voorschriften invoeren

De Turkse minister van Industrie en Technologie, Mustafa Varank, gaf gisteren in een interview met de lokale media Bloomberg HT aan dat de regering binnenkort cryptocurrency-voorschriften zal invoeren, en voegde eraan toe dat hij “niet langer negatief over cryptocurrencies denkt” en dat hij “nu begrijpt dat ze effectief zijn”. Varank zei echter ook dat “cryptocurrency gevoelig is voor fraude”, en ging verder met:

“We zullen de cryptocurrency-ruimte met zulke hoge risico’s niet de vrije loop laten.”

De opmerkingen van Varank volgen op de verklaring van president Erdoğan afgelopen vrijdag dat de regering momenteel werkt aan een plan om de economische en juridische basis voor cryptocurrencies te leggen.

Veel crypto-fraude in Turkije

Mehmet Türkarslan, juridisch adviseur bij de Turkse crypto-exchange Paribu, vertelde aan Decrypt dat de industrie zich ervan bewust is dat beginnende handelaren worden bedrogen door nep-financiële adviseurs die hoge rendementen op crypto-investeringen beloven. Hij zei verder:

“Deze zogenaamde adviseurs helpen in eerste instantie hun onwetende klanten om mooie winsten te behalen en, nadat ze hun vertrouwen hebben gewonnen, wakkeren deze oplichters de angst aan en zetten ze hun slachtoffers aan om toegang te krijgen tot accounts bij crypto-beurzen.”

Fraudeurs vertellen hun slachtoffers dat ze hen kunnen helpen om nog meer winst te maken als ze via TeamViewer, externe desktopsoftware, directe toegang krijgen tot hun accounts. Als zij echter eenmaal binnen zijn, maken ze het geld over naar hun eigen rekeningen en verdwijnen ze gewoon, legde Türkarslan uit.

Er is echter nog geen indicatie welke regelgevende maatregelen zullen worden genomen – of zelfs zouden kunnen – om deze fraude te stoppen. Türkarslan gaf het volgende hierover aan:

“Het is een moeilijke omdat de klanten volledige toegang en expliciete toestemming geven aan deze adviseurs.”

Elon Musk zorgde voor een wake-up call

Turkse crypto-beurzen hebben de regering laten weten dat een goede regelgeving nodig is, legde Türkarslan uit, en ging verder met aangeven dat “de recente institutionele interesse in cryptocurrencies, met name die van Elon Musk, een wake-up call was voor de Turkse regering. Dat zou kunnen verklaren waarom de minister zegt dat hij van gedachten is veranderd.”

Het is namelijk alombekend dat Turkse regeringsfunctionarissen Musk op de voet volgen. De Turkse president Erdoğan ontmoette hem voor het eerst in 2017 om de autoproductie te bespreken. Ze spraken voor het laatst in januari over verkenning van de ruimte. Het is echter niet bekend of de twee ook gesproken hebben over cryptocurrencies. Hoe dan ook, is het goed om te zien dat de president nu duidelijke regulering wil invoeren voor de ontluikende industrie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN