Ethereum koers

TradePremium: Ethereum koers houdt zich sterk, maar wat nu?

Allereerst willen we TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers is de afgelopen dagen flink volatiel geweest en dit heeft ook invloed gehad op de gehele crypto-markt. Het is echter wel opvallend te noemen dat de altcoins zich vrij sterk houden en de Ethereum koers is dan ook met ‘maar’ $160 gedaald, wat iets minder dan 10% is. De prijs is sindsdien weer wat gestegen, maar kunnen we deze aanhouden in onze weerstand zone? Laten we eens kijken wat de data zegt.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Ethereum koers weekgrafiek

Ethereum koers
Bron: TradingView

In het artikel van vorige week werd het level $1740 al vermeld als resistance, ookal handelden we daar op dat moment al boven. Dat hebben we mooi aangehouden en we kregen dan ook een close boven ons eerst te overwinnen level. Dat flippen we dus uiteraard nu als support, en die reactie kregen we ook meteen aan de start van de week, kleine dip en meteen winstegevend.

Ook identificeerde we een tweede level, beter bekeken als een range konden we ook binnenin gaan sluiten, namelijk $1800 tot $1940. Het is een goed teken dat we geen afwijzing hebben gekregen in deze range, al zien we het op dit moment nog steeds als resistance. Dan hebben we daarboven nog maar 1 leveltje liggen als resistance en dat is de all-time high van $2040. R

esistance zijn dus voorlopig nog 2 ranges; een waar we mooi in traden en een all-time high die we willen overwinnen. Een support level kennen we nu ook al, onze resistance van afgelopen week omgedraaid, $1740. En nog daar onder, al vaak vernoemd maar blijft gelden, de range $1440 tot $1125. Zeer grote range inderdaad, maar nog steeds de belangrijkste om vast te gaan houden.

Ethereum koers daggrafiek

Ethereum koers
Bron: TradingView

Op daily timeframe nog geen retest gehad van onze gebroken uptrend maar we zijn al wel eens komen aankloppen aan onze resistance range van $1940 tot $2040, eerste reactie is echter negatief. Blijft deze negatief, en traden we terug naar beneden richting $1500 of $1400, hebben we zelfs een double top-achtig patroon in de maak, wel is het uiteraard nog wat vroeg om daar al van uit te gaan. Resistance, check, laten we de support’s ook eens gaan bekijken.

Ook hier weinig verandering, het werd al gezegd afgelopen weken, ik verwachtte wat zijdelingse beweging, dan krijgen we daar ook niet constant nieuwe levels bij maar eerder beweging tussen al de bovengenoemde levels. De belangerijkste support met bevestiging van de weekly, $1427 tot $1326. Daar hebben we wel nog een kleine tussenstap onderweg op $1670 tot $1550.

Conclusie

De verwachting is nog steeds zijdelings, al zitten we voorlopig wel dichter bij de resistance dan bij support. Ben zeker bij daily benieuwd hoe de prijsactie verder zal reageren op onze resistance.

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN