Wat is AMLD5

Nederlandse Libertaire Partij laat zien dat het pro-Bitcoin is

Je hebt wellicht al de verschillende billboards gezien met de tekst “Bitcoin is de toekomst” van de verkiezingscampagne voor Robert Valentine, de voorzitter van de Libertaire Partij (LP) en kandidaat voor de komende parlementsverkiezingen.

Bron: Robert Valentine Twitter

Valentine is momenteel de voorzitter van de Libertaire Partij (LP) en was tevens al de genomineerde van de partij voor de parlementsverkiezingen van 2017. Zijn partij slaagde er echter niet in om zetels te winnen en ontving slechts 1.492 stemmen. Hij was ook mede-oprichter van het Nederlands Instituut voor Praxeologie, een denktank die zich inzet voor de vooruitgang van de mensheid door beleid te bevorderen dat is geworteld in de praxeologie.

Libertaire Partij is al lang pro-Bitcoin

De Libertaire Partij is al lang een voorstander van Bitcoin (BTC). In 2014 werd het de eerste politieke partij in Nederland die BTC-donaties accepteerde. Daarnaast heeft de Valentine vaker aangegeven dat BTC precies in zijn gedachtegoed past en dat zijn partij besloten heeft om de campagne rondom BTC te bouwen om duidelijk te maken dat het Bitcoin “als een oplossing voor een revolutie” ziet.

In een recent interview met het YouTube-kanaal BitcoinMeister gaf hij ook aan dat de Libertaire Partij de enige partij is die de het huidige systeem bekritiseerd en “geen poppetjes wil vervangen, maar het complete systeem wil veranderen”.

Een Twitter-gebruiker reageerde ook op de standpunten van de Libertaire Partij, voornamelijk die betrekking hebben op de koningsmunt, en zei het volgende:

“De Nederlandse Libertaire Partij is de enige politieke partij die ondernemers, burgerlijke vrijheden en Bitcoin serieus neemt. Het is tijd voor een nieuwe manier van denken. Stem LP, koop Bitcoin, verdedig je vrijheid en maak een einde aan de grote regering.”

Waarom laser-ogen?

De laser-ogen-meme is sinds februari door de Bitcoin-gemeenschap geadopteerd, met de onderliggende betekenis dat iedereen met laser-ogen gefocust is op de prijs van Bitcoin die richting de $100.000 stijgt. Politici, beroemdheden en investeerders hebben allemaal deelgenomen aan de laser-ogen meme. Onder hen zijn de pro-bitcoin Amerikaanse senator Cynthia Lummis, die de meme tijdelijk aantrok, en Shark Tank-ster Kevin O’Leary, die zijn laser-ogen activeerde nadat hij aankondigde dat hij 3% van zijn portfolio in Bitcoin had gestopt.

Het was voor Valentine dan ook logisch om deze meme te gebruiken voor zijn nieuwe verkiezingscampagne, aangezien het flink wat Bitcoin-fans direct zal aanspreken en daarnaast zal het ook de aandacht trekken van niet-Bitcoin-fans.

Wat denken jullie? Gaan jullie op Valentine stemmen? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN