bitcoin koers

De Bitcoin bull cycle eindigt op deze datum (volgens deze trader)

Crypto analist en trader Ben Armstrong, ook bekend als BitBoy Crypto, zegt dat hoewel de bull cycle nog niet gedaan is, we ons al wel moeten voorbereiden op het aflopen van de bull cycle. Dat vertelde hij vorige week in een uitgebreide YouTube video aan zijn ruim 641K abonnees. Hij gaat verder met te vertellen dat hij zelfs de precieze datum weet.

“Het gebeurde met ontelbare mensen in 2018… Ik zag mijn portfolio groeien tot hij compleet verwoest werd. Waarom? Omdat ik toen de marktpsychologie nog niet begreep. Ik begreep niet dat wanneer jij op je meest opgewonden punt bent, dat dan de markt crasht. Op het moment dat je écht niet wil verkopen, is het net wél de slimme zet om er uit te stappen.”

De analist benadrukt verder dat het onmogelijk precies te timen is wanneer Bitcoin (BTC) deze cyclus zijn hoogste punt zal bereiken. Maar hij legt wel uit dat dat binnen een periode van twee weken zal gebeuren. Hij stelt dat de sterkste parabolische beweging tegen het einde van de maand zal gebeuren. Hoewel hij sterk benadrukt dat die bepaalde periode wel eens twee weken ervoor of twee weken erna kan komen, geeft hij aan dat september van dit jaar de laatste maand zal zijn.

Waarop baseert hij zijn voorspelling?

De analist beroept zich naar eigen zeggen op de analyse van The Golden Bull Cycle Ratio. Dat is een chart gecreëerd door TradingShot, een groep die data verzamelt en aanbiedt op TradingView. De chart baseert zich op de voorbije bull cycles en hoe die tot elkaar in verhouding staan. In hun charts tonen ze aan dat er tijdens de voorbije twee cycles een exacte 51%-49% verhouding in de weekly candles was, die de bull cycle opdeelt in twee uitgesproken delen.

Het eerste gedeelte van 51% loopt van de absolute bodem van de bear markt tot de volgende Bitcoin halving. Het tweede gedeelte van 49% loopt van die Bitcoin halving tot de absolute top van de bull markt. Als je die data en percentages op elkaar legt, 504 dagen na de halving op 11 mei 2020, kom je uit op 28 september 2021.

Hoewel hij zijn volgers op het hart drukt dat er geen waarborg is dat de geschiedenis zich zal herhalen, ziet hij wel dat deze bull markt erg veel gelijkenissen vertoond met de bull markt van 2017-2018. Dat wil echter, volgens hem, ook zeggen dat de echte parabolische run nog moet beginnen!

Bekijk hieronder de video van BitBoy Crypto:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN