CEO van Binance reageert op FUD rond CFTC onderzoek

Onlangs is een onderzoek tegen de bekende cryptocurrency exchange Binance gestart door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commissions (CFTC). Changpheng Zhao, ook bekend als CZ op o.a. Twitter, dient de FUD (fear, uncertainty and doubt) verspreiders in een recente tweet van antwoord.

CZ antwoordt daarmee op een eerder bericht van Bloomberg waarin ze bronnen bij de CFTC citeren die uitleggen waarom Binance door hen onder de loep wordt genomen. Binance zou Amerikaanse burgers de mogelijkheid hebben gegeven derivaten te kopen en verkopen die in strijd zijn met de Amerikaanse regelgevingen. Bloomberg zegt wel in dezelfde adem dat het onderzoek niet noodzakelijk zal leiden tot verdere juridische acties.

Hij tweet vervolgens verder een interview met Bloomberg waarin Max Baucus, Binance’s adviseur omtrent overheidsaangelegenheden en voormalig ambassadeur voor de VS in China, uitlegt dat de CFTC gewoon hun werk aan het doen is. Hij gaat verder met te stellen dat dat in de huidige bull markt niet vreemd is aangezien er zoveel interesse is voor en aandacht besteed wordt aan de hele cryptomarkt.

Terwijl de aankondigingen binnenliepen zakte de Binance Coin (BNB) met ruim 11% in 24 uur tijd.

Institutionele interesse op Binance is toegenomen

Changpeng Zhao (CZ) heeft onlangs aangegeven dat de institutionele interesse in cryptocurrencies op Binance flink is toegenomen. Hij merkte op dat hij een veel grotere acceptatie van institutionele adoptie ziet en dat er steeds meer instellingen binnenkomen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!