LTC koers

Litecoin koers kan binnenkort flink gaan stijgen, aldus analisten

De code van Litecoin (LTC) lijkt sterk op die van Bitcoin (BTC), waardoor het een aantal belangrijke overeenkomsten heeft en vaak wordt het dan ook het digitale zilver genoemd. Litecoin was dan ook een ongelooflijke presteerder op het hoogtepunt van de laatste bullmarkt en steeg in toendertijd al snel tot meer dan $360 per LTC. De koers van de munt is de afgelopen tijd echter wat stil geweest en heeft tot nu toe nog niet heel veel geprofiteerd van de bullmarkt.

Het is tevens belangrijk om te vermelden dat er slechts 84 miljoen LTC’s in omloop zijn, slechts vier keer het aantal van de totale BTC-voorraad. En als schaarste de vraag achter Bitcoin drijft, is het feit dat Litecoin niet volgt, verwarrend te noemen. Maar volgens de interpretaties van twee crypto-analisten kan dit snel veranderen.

Goomba verwacht een stijging voor LTC

De bekende analist, Goomba op Twitter, deelde de onderstaande grafiek en gaf aan dat het tijd is voor LTC om te gaan stijgen ten opzichte van BTC. De handelaar zei dat LTC/BTC zich momenteel in een langdurige dalende wig zit, wat samenvalt met een bullish divergentie op de on-balance volume-indicator (OBV).

De OBV wordt vaak beschouwd als de “slimme geldindicator” – zo genoemd vanwege zijn vermogen om signalen van bewegingen op te vangen voordat ze effect beginnen te krijgen op de prijsactie. Deze signalen vertegenwoordigen ‘slim geld’ dat vroeg vóór de markup posities inneemt.

Litecoin koers
Bron: Goomba Twitter

Mocht LTC echter de gemarkeerde ondersteuning verliezen, dan zou dit LTC terug kunnen brengen naar de laagste niveaus tot nu toe, maar een volledige omkering hier zou de altcoin terug kunnen brengen naar een hoge ratio ten opzichte van Bitcoin.

Pentoshi deelt deze mening

Een andere bekende analist, bekend als Pentoshi op Twitter, gaf ook aan dat Litecoin – net als Dogecoin – binnenkort flink zal gaan stijgen op het BTC-handelspaar. Hij tweette het volgende, onder vermelding van de onderstaande grafiek:

“Dit [LTC] ziet er goed uit en zal naar mijn mening flink gaan stijgen zoals $XRP / $DOGE. Impulsief in tegenstelling tot de trend op langere termijn. Deze samentrekking zou moeten leiden tot een grote stijging en het volume is veelbetekenend de afgelopen maanden. De 300+ dagen range gaat binnenkort verbroken worden.”

Litecoin koers
Bron: Pentoshi Twitter

Zoals hierboven te lezen is, is het dus een spannende tijd voor de Litecoin koers. We houden het digitale zilver de komende dagen goed in de gaten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN