Ripple nieuws

XRP koers is gedaald door deze twee factoren

De status van XRP op de markt heeft behoorlijk wat problemen gekend als gevolg van de lopende rechtszaak van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ondanks de klap die het te verduren kreeg, is de XRP koers echter wel boven de $0,4 gebleven. Er is echter een verhoogde activiteit van XRP naar Coinbase gezien die de positie van de munt op de markt zou kunnen beïnvloeden.

Volgens de bekende Twitter-bot die grote transacties bijhoudt, Whale Alert, zijn er afgelopen dagen flinke aantallen XRP naar de Amerikaanse beurs gestuurd. Het aantal verstuurde munten was meer dan 235 miljoen, wat overeenkomt met $108 miljoen aan XRP. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n enorme transactie.

Het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, Ripple, heeft zelf ook een duit in het zakje gedaan. Zo is te zien dat het bijna 37,4 miljoen XRP verstuurd heeft naar Coinbase, ter waarde van $16,5 miljoen, met als doel om de munten te verkopen. Dit is te zien omdat zijn wallets gemarkeerd zijn met RL18-VN.

De directe impact van deze grote verplaatsingen van de cryptocurrency blijft momenteel onbekend, maar op het moment van pers daalde de waarde van XRP in vijf uur met 7,64%. De prijs is gedaald van $0,4582 naar $0,4232, maar heeft zich een beetje hersteld en werd verhandeld tegen $0,4437.

XRP koers daalde ook door recente ontwikkeling in de rechtszaak

De opschudding in de markt volgde op de recente ontwikkeling in de lopende rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Het werd namelijk duidelijk dat de toezichthouder gevraagd heeft naar persoonlijke financiële informatie van Ripple bestuursleden Brad Garlinghouse en Chris Larsen.

Zo werd duidelijk dat Ripple CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen er donderdag bij een federale rechter op aandrongen om verschillende dagvaardingen te blokkeren die zijn verzonden naar zes banken die acht jaar aan informatie zoeken. De leidinggevenden noemden het verzoek een “volstrekt ongepaste machtsmisbruik” in een rechtszaak waarbij de vermeende fondsen niet betrokken bij zijn.

Volgens de CEO en mede-oprichter heeft de rechtszaak niks te maken met de persoonlijke financiën van de twee. De leidinggevenden vonden de eis van de toezichthouders om alles te zien, van niet-gerelateerde zakelijke transacties tot het geld dat in supermarkten wordt uitgegeven, absurd.

Hoewel ze ermee instemden de data aan te leveren met betrekking tot XRP-transacties, samen met informatie over andere compensaties van Ripple, vond SEC dit niet voldoende. De advocaten van Larsen en Garlinghouse zeiden het volgende:

“De SEC heeft geen samenhangende verklaring gegeven en kan deze ook niet geven waarom zij recht heeft op deze informatie.”

Deze nieuwe ontwikkeling heeft uiteraard ook zijn invloed gehad op de XRP koers. Het is dan ook precies onduidelijk welke van de twee factoren verantwoordelijk is voor deze daling.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN