Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) consolidatie is bijna voltooid

De Bitcoin (BTC) koers zit momenteel in een stevige opwaartse trend en kwam vandaag nog dichter bij het bereiken van een nieuw record. Het brak namelijk de resistance van $ 58.000 maar faalde. Deze afwijzing zorgde ervoor dat de prijs uiteindelijk in de loop van de ochtend daalde tot onder $57.000. Het is belangrijk dat de Bitcoin koers een overtuigende doorbraak maakt boven de resistance van $58.000. Dit zou namelijk de deuren kunnen openen voor een opwaartse beweging naar het psychologische niveau van $60.000.

De Bitcoin dip wordt opgekocht

De bekende cryptocurrency analist Willy Woo, deelde onlangs verschillende Twitter berichten en gaf daarbij aan dat on-chain statistieken laten zien dat Bitcoin hodlers de ‘laatste’ dip kopen. Hij zei:

“Er kwamen ‘sterke handen’ binnen om deze laatste dip te kopen. Rood in deze grafiek toont munten die naar HODLers gaan met een zeer korte verkoopgeschiedenis.”

Bitcoin

Daarnaast deelde Woo een grafiek van on-chain-analysebedrijf Glassnode, die laat zien dat Bitcoin zelfs tussen $46.000 en $55.000 een populaire aankoop was onder investeerders.

“Grafiek: laat zien hoeveel munten door huidige investeerders voor elke prijs zijn gekocht. Een mooie bevestiging van de geldigheid van deze prijsniveaus.”

Bitcoin

Woo gaf verder aan dat de tweede grote consolidatie van de 2021 bullmarkt bijna voltooid is. Dit zou volgens Woo betekenen dat we op korte termijn een nieuwe bullmarkt kunnen verwachten.

BTC koers moet resistance doorbreken

De bekende cryptocurrency analist CryptoMichaël gaf onlangs aan dat de Bitcoin koers één belangrijke taak heeft en dat is het doorbreken van de resistance zone. Volgens CryptoMichaël is het doorbreken van deze resistance cruciaal voor Bitcoin wil het zijn opwaartse trend voortzetten. Mocht dit niet gebeuren dan is de kans groot dat we het lagere $50.000 gebied gaan opzoeken. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Bitcoin staat hier nog steeds voor de resistance zone. Als het niet verder naar boven breekt, kijk ik naar $53K en $55K als potentiële ondersteuningsniveaus om aan vast te houden.”

Bitcoin koers

Gisteren plaatsten wij een nieuwe Bitcoin koersanalyse van CryptoCoinTalk. Heb je deze nog niet gelezen, klik dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN