Ethereum nieuws

TradePremium: Ethereum koers heeft de stijgende lijn weer te pakken

Allereerst willen we TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Ethereum koers heeft de afgelopen week weer stevig wat grond terug kunnen winnen. We zagen een candle van ruimschoots 20% richting onze resistance range die we vorige week aanhaalden. De grote vraag is echter; wat zal nu de reactie zijn?

Ethereum koers weekgrafiek

Ethereum koers
Bron: TradingView

Er werden afgelopen week drie resistances aangeduid, twee duidelijke niveau’s en één range. We zagen na de weekly close dat de mooie bullish candle stopte op de laagst genoemde, namelijk $1740. Dit niveau blijft wel nog steeds als resistance gelden op de weekly aangezien we er niet boven hebben kunnen sluiten. Ondertussen op dag 2 van de week handelen we daar wel al mooi boven en zijn we op zoek of we ergens in de range van $1800 tot $1940 eventueel een halt gaan vinden of toch door kunnen trekken naar de all-time high van $2040.

Zoals je dus al hebt kunnen lezen, al onze resistance niveau’s blijven hetzelfde. Waar kunnen we dan support verwachten of gaan zoeken? Ook hier wordt er voorlopig niks in gewijzigd. $1440 tot $1125 blijft het belangrijkste niveau om in het oog te blijven houden.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat het volume in de uptrend al enige tijd afneemt, wat toch wel als resultaat heeft dat de kracht uit de move raakt. Daarom zijn we dan ook op zoek naar een nieuwe stimulant. Laten we het echter op de daggrafiek bekijken.

Ethereum koers daggrafiek

Ethereum koers
Bron: TradingView

Op de daily kunnen we zien dat we op weg zijn om onze gebroken support trend langs onder te kunnen gaan gebruiken als resistance. Speelt dit scenario zo uit kan er ook een double top ontstaan, al is dit nog zeer voorbarig. Voorlopig is hier de trend opnieuw omhoog en die brak al meteen de eerste resitance die we vorige week aanhaalde, daar vermelde we $1670 tot $1560. Dus een logische volgende stap zou de tweede genoemde weerstand, namelijk $1940 tot $2040, zijn. Daar zou dan ook ergens die retest van de gebroken uptrend kunnen ontstaan.

Dus ook op daily veranderd er niet te veel aan resistance, al traden we wel opnieuw boven de eerstgenoemde, die beschouwen we dus nu opnieuw als support. Waar kunnen we nog lager gelegen support vinden? Ook hier door de meer zijwaartse bewegingen op het totaal plaatje niet al te veel veranderingen. De belangrijkste range om te gaan vasthouden is nog steeds $1427 tot $1326.

Conclusie

We zagen een zeer mooi herstel van de Ethereum koers, betekent dit continuatie naar boven toe of een retest van wat bearish levels? Voorlopig verwacht ik zelf nog steeds wat zijwaartse beweging tussen de bovengenoemde ranges. Mooiere kansen voor traders dan voor HODLers lijkt me.

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN